Google sovittelee 5 miljardin dollarin kanteen incognito-käyttäjien seuraamisesta
Tuomari tekee päätöksen sovittelun laillisuudesta helmikuun loppuun mennessä. Sovittelun yksityiskohtia ei ole vielä julkaistu.
Max Lehtinen
30.12.2023

Google on suostunut sovittelemaan vähintään 5 miljardin dollarin vahingonkorvauksia vaatineen kanteen, jossa hakukonejättiä syytettiin miljoonien ihmisten seuraamisesta yksityisessä eli incognito-tilassa. 

Vuonna 2020 Yhdysvalloissa nostetun kanteen mukaan käyttäjistä kerättiin incognito-tilassa tietoja useiden käyttäjien seurantaan liittyvien työkalujen, kuten Google Analyticsin ja evästeiden, avulla. 

Kanteessa vaadittiin vähintään 5 000 dollarin vahingonkorvauksia “miljoonille” Google-käyttäjille. 

Sovittelun yksityiskohtia ei ole vielä julkaistu, mutta ne esitetään tuomioistuimelle tammikuun loppuun mennessä. Oikeus tekee sopimuksen laillisuudesta ratkaisun viimeistään helmikuun 24. päivä, kertoo The Guardian

Google yritti aiemmin saada kanteen hylätyksi vetoamalla sen antamaan käyttäjävaroitukseen, jossa muistutettiin, että myös incognito-toiminta “saattaa näkyä” käyttäjän vierailemilla verkkosivustoilla.

Tuomari Yvonne Gonzalez Rogers kuitenkin päätti elokuussa 2023, ettei Googlen hylkäyspyyntö ole perusteltu. 

”Koska Google ei ole koskaan nimenomaisesti kertonut käyttäjille, että se [kerää tietoja incognito-tilassa], tuomioistuin ei voi todeta, että käyttäjät olisivat nimenomaisesti suostuneet kyseiseen tietojenkeruuseen”, Rogers selitti tuolloin päätöstään.

Suositellut

Uusimmat