Google sallii jatkossa kuvien ja videoiden siirrot iCloudiin
Uusi toiminto on osa laajempaa datansiirtoon keskittyvää koordinaatiota teknologiajättien välillä.
Max Lehtinen
11.7.2024

Google on ilmoittanut tukevansa jatkossa käyttäjiensä kuvien ja videoiden siirtoja muille palvelimille, kuten Applen iCloudiin. 

Ominaisuuden ydin on yksinkertainen: käyttäjän ei tarvitse enää ladata mediatiedostoja eksplisiittisesti niiden siirtämistä varten. Google ei tarkenna, mitkä kaikki alustat ovat yhteensopivat datansiirtoa varten.

Kuvien ja videoiden siirto ei onnistu tileiltä, jotka kuuluvat alle 18-vuotiaalle, on luotu erityiskäyttöä varten tai käyttävät Applen kehittynyttä tietosuojausta

Uusi toiminto on osa Applen, Googlen ja Metan perustamaa avoimen lähdekoodin tiedonsiirtoprojektia (DTP), joka pyrkii yhtenäistämään teknologiayritysten datajärjestelmien toimintaa ja varmistamaan tiedonsiirtojen luotettavuuden. 

DTP aloitettiin vuonna 2018, kaksi vuotta ennen kuin Euroopan Unionissa alkoi byrokraattinen prosessi uudesta digitaalimarkkinasäädöksestä (DMA), joka astui voimaan viime vuonna. 

Digitaalimarkkinasäädös pakottaa sen määrittämät portinvartijat parantamaan palveluidensa yhteensopivuutta kilpailevien – ja tärkeämmin pienempien – alustojen kanssa.

Säädökseen kuuluu selväsanaisesti kirjattu vaatimus tiedostojen siirtämisen fasilitoinnista. 

Portinvartijan on varmistettava “kuvien, ääniviestien, videoiden ja muiden liitetiedostojen jakaminen kahden yksittäisen loppukäyttäjän välillä”, DMA:ssa sanotaan, viitaten nimenomaisesti palveluntarjoajien välisiin siirtoihin.

Vaatimus edellyttää, että portinvartija tarjoaa jo valmiiksi samat toiminnot oman järjestelmänsä sisällä. 

DMA:n alaisia portinvartijoita ovat Meta, Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet (Google), ByteDance (TikTok) ja vastikään listalle lisätty Booking.

Mediasiirrot iCloudista Googlen palvelimille ovat olleen mahdollisia jo vuodesta 2021 lähtien. Meta taas on tukenut Facebook-kuvien siirtämistä muihin järjestelmiin vuodesta 2019 alkaen. 

Kuvien ja videoiden siirtotoiminnon tukemat tiedostotyypit löytyvät täältä

Suositellut

Uusimmat