Google Meetiin kehitettävä tekoäly voi osallistua kokouksiin puolestasi
Google julkaisi Meet-sovellukseen suunniteltuja uusia ominaisuuksia. Ensi vuonna testattavaksi saapuva tekoäly voi tehdä kokouksista videoklippejä sisältävät muistiinpanot.
Max Lehtinen
30.8.2023

Google lisää Duet AI -avustajalleen ensi vuonna toiminnon, joka voi osallistua videopuheluihin käyttäjän puolesta, yritys kertoi Cloud Next -konferenssissaan elokuun lopussa. 

Konferenssissa Google Meetin avustavalle tekoälylle julkistettiin myös paljon muita uusia ominaisuuksia.

Googlen Workspace Labsiin saapuu lähikuukausina muun muassa muistiinpanoja automaattisesti kirjoittava tekoälyavustaja. Se luo käyttäjälle yhteenvedon ja tehtävälistan kokousten perusteella.

Duet AI osaa luoda myöhästyneille osallistujille yhteenvedon aikaisemmin läpi käydyistä aiheista. Googlen chatbottia voi myös käyttää selventämään kokouksessa epäselväksi jääneitä kohtia. 

Kokouksesta käyttäjälle kirjoitetut muistiinpanot voivat sisältää jopa videoleikkeitä kokouksen tärkeistä hetkistä.

Google Meetiin lisätään ensi vuonna myös erilaisia asetteluja ja teleprompteri puheenvuorojen helpottamiseksi. 

Dave Citronin, Googlen vanhemman tuotepäällikön, mielestä suuret kielimallit ja kuviin erikoistuneet diffuusiomallit ovat mullistamassa videokokoustamista vielä koronapandemian ja hybridityöskentelyajan muutosten jälkeenkin.

Google Meetin lisäksi myös kokoussovellukset Microsoft Teams ja Zoom tarjoavat kokouksista tekoälyn avulla tehtyjä tiivistelmiä. 

Kuva: Rubaitul Azad  

Suositellut

Uusimmat