Google Chromen salasanojen turvajärjestelmä pyörii jatkossa selaimen taustalla
Google kehittää Chromen Safety Check -turvajärjestelmää jatkuvasti älykkäämmäksi ja dynaamisemmaksi. Päivitykset jatkuvat ensi vuoden alussa Gemini-tekoälyn avulla.
Max Lehtinen
27.12.2023

Google Chromen vanha Safety Check -turvajärjestelmä tekee jatkossa jatkuvasti automaattisia tarkistuksia, kuten onko käyttäjän tallennetut salasanat murrettu, yritys kertoo blogissaan.  

Käytännössä tarkastusten luonne muuttuu aiempaa dynaamiseksi, ja käyttäjät saavat nopeammin ilmoituksen salasanojensa vaarantumisesta.

Automaattiset tarkastukset koskevat jatkossa myös vaarallisia selainlaajennuksia ja selainten käyttöoikeuksien uudelleenkalibrointia. 

Safety Check peruuttaa siis automaattisesti sivustojen käyttöoikeuksia, kuten oikeuden käyttää tietokoneen mikrofonia tai sijaintia, jos käyttäjä ei ole käyttänyt sivustoja tarpeeksi usein.

Samalla Safety Check ilmoittaa harvoin vierailluilta sivustoilta tulevista ilmoitustulvista, jotta kyseiset ilmoitukset voi helposti poistaa käytöstä.

Lisäksi Google kertoo Chromen uudesta “tulevina viikkoina” lanseerattavasta ominaisuudesta, jonka avulla välilehtiryhmät tallentuvat pilveen, jotta käyttäjän eri laitteet muistavat ne. Toistaiseksi ominaisuus on tosin käytössä vain pöytätietokoneilla. 

Google sanoo myös helpottaneensa muistinsäästöä ja suorituskyvyn parantamista tarjoamalla käyttäjille mahdollisuuden määrittää aktiiviset ja tärkeät sivustot Chromen Suorituskyky-osiossa. Tämän osion löydät selaimen oikean ylänurkasta kolmen pisteen alta kohdasta “Lisää työkaluja”. 

Samasta osiosta voit myös asettaa uuden muistinsäästötilan päälle. Voit seurata välilehtien muistinkäyttöä Chromessa viemällä kursorin välilehden otsikon päälle. 

Google jatkaa Chromen kehittämistä älykkäillä ominaisuuksilla seuraavan kerran jo vuoden 2024 alussa. Tulevat ominaisuudet perustuvat sen hiljattain valmistuneeseen Gemini-tekoälymalliin.

Suositellut

Uusimmat