Gofore sopi yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta
IT-alalla yrityskohtaiset työehtosopimukset ovat nyt saaneet valmiiksi Gofore ja CGI. Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenet ja YTN sopivat myös työehtosopimuksesta vuoden alussa.
IT Insider toimitus
11.1.2022


Gofore sai sovittua yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta (TES) Tietoalat ry:n ja YTN:n kanssa. Gofore on nyt toinen it-alan suomalaisyhtiö, joka kertoi sopimuksen synnystä. CGI avasi pelin viime viikolla omalla työehtosopimuksellaan.

Työehtosopimukset eivät ole enää yleissitovia ja sopimusneuvottelut käydään joko yrityskohtaisesti suoraan tai yrityksiä edustavan osapuolen kanssa. Teknologiateollisuuden työnantajat – yhdistys esimerkiksi tiedotti omasta työehtosopimuksestaan tietotekniikan palvelualalla tammikuun alussa. Joka tapauksessa iso osa suomalaisia it-taloja ei kuulu Teknologiateollisuuden työnantajiin ja he käyvät parhaillaan omia neuvottelujaan.

Tammikuun 10. päivä sopimuksen allekirjoittanut Gofore julkisti työehtosopimuksensa myös verkkosivuillaan, jolloin jokainen kiinnostunut pääsee tutustumaan sopimukseen. Sopimukseen voi tutustua täältä: https://gofore.com/wp-content/uploads/sites/2/2022/01/gofore-tyoehtosopimus-10.1.2022-julkaisuversio.pdf

Goforen sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan.

Sopimuksessa on määritelty esimerkiksi aikaisempaa parempia perhevapaajärjestelyjä sekä muita lasten kanssa elämiseeen liittyviä etuja. Palkankorotusten suuruudessa on otettu huomioon yhtiön kasvu ja kannattavuus.
Goforen sopimuksen piirissä on yhtiön 700 työntekijää Suomessa. CGI:n sopimus kattaa puolestaan 3 700 työntekijää.

Suositellut

Uusimmat