Futurice perusti tytäryhtiön dataliiketoiminnan kehitykseen
Futuricen viides tytäryhtiö Recordly keskittyy datan hyödyntämiseen liiketoiminnassa sekä uuden liiketoiminnan luomiseen datasta.
IT Insider toimitus
20.8.2021

Futurice ja joukko pitkän linjan data-asiantuntijoita perustivat perustaneet uuden yrityksen, Recordlyn. Recordlyn tavoitteena on älykkäitä digitaalisia palveluja, lisätä datan hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa sekä luoda uutta liiketoimintaa datasta.

“Ajatus Recordlyn perustamisesta syntyi pandemian aikana. Verkkoasiointi on kiihdyttänyt digitalisaatiota ja tarve datan systemaattiselle hyödyntämiselle lisääntyy kaikkialla. Futurice menestyy rakentamalla asiakkaan liiketoiminnalle kriittisiä, älykkäästi dataa hyödyntäviä ratkaisuja. Tyypillisesti organisaatiot käyttävät vain murto-osaa saatavilla olevasta datasta, ja halusimmekin nyt perustaa nimenomaan dataan keskittyvän yrityksen”, sanoo Futuricen perustajiin kuuluva Mikko Viikari

Recordlyn toimitusjohtajaksi on valittu kokenut data-alan osaaja Katriina Kiviluoto. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Googlella ja Solitalla  

“Tilanne valitettavan usein on se, että saatavilla olevaa dataa ei pystytä valjastamaan palvelemaan yritystä tai sen asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Konkreettisesti tämä voi näkyä vaikkapa puutteina verkkokaupan asiakaskokemuksessa. Väärin kohdennetut notifikaatiot eivät lisää myyntiä eivätkä sitouta asiakasta. Tämä on vain yksi pieni esimerkki siitä, mitä kaikkea datalla voidaan tehdä”, Kiviluoto sanoo. 

Työskennellessään eri toimialoja edustavien organisaatioiden kanssa Recordlyn perustajat näkivät kasvavan tarpeen monimuotoisen, reaaliaikaisen ja monikanavaisen datan fiksulle hyödyntämiselle, ja päättivät vastata siihen perustamalla yrityksen. 

“Yritykset ovat viimeisen vuoden aikana joutuneet uudistumaan pakon sanelemana. Monessa yrityksessä on havahduttu siihen, että ne eivät ole pystyneet tekemään tarvittavia strategisia muutoksia käsillä olevan datan avulla. Tarve datan fiksulle hyödyntämiselle on todellinen. Meidän roolimme on tehdä yrityksille perusteellinen dataremontti pala kerrallaan. Autamme yrityksiä pureutumaan syvemmälle dataan liittyvään ongelmakenttään ja siihen, miten sitä voidaan hyödyntää liiketoiminnan ytimessä. Näin taataan, että muutoksia tapahtuu ja menestystä syntyy. Pelkkä pinnan raaputtaminen ei riitä”, Kiviluoto toteaa.

Recordlyn perustajatiimin jäsenet ovat monipuolisia taustoiltaan ja osaamiseltaan. Heillä on kokemusta teknologiajäteistä, vähittäiskaupasta, teleoperaattoreista, mediasta ja perusteollisuudesta.  

Futurice-perheen yritykset toimivat digitalisaation edelläkävijöinä eri puolella Eurooppaa. Recordly on Futuricen viides tytäryhtiö. Muita Futuricen tytäryhtiöitä ovat Aito.ai, Columbia Road, Meltlake ja Thriv. Tytäryhtiöiden perustaminen tulee jatkossakin olemaan yksi Futuricen tavoista antaa mahdollisuuksia sekä liiketoiminnan kehittämiselle että henkilökohtaiselle menestykselle.

Suositellut

Uusimmat