Fujitsu sai Helsingiltä 7,7 miljoonan sopimuksen
Helsingin kaupunki valitsi Fujitsu Finlandin uudeksi uudeksi sopimuskumppanikseen tietoliikenneverkon valvonta- ja hallintapalveluihin. Nelivuotisen sopimuksen arvo on noin 7,7 miljoonaa euroa.
IT Insider toimitus
15.2.2022

Helsingin kaupunki valitsi Fujitsu Finlandin tuottamaan tietoliikenneverkon valvonta- ja hallintapalveluita. Palvelujen käyttöönotto alkaa keväällä 2022.

Sopimus on osa Helsingin digitaalisen perustan uudistamisen hanketta. Sen tavoitteena on mahdollistaa kaupungin omille työntekijöille ja helsinkiläisille hyvät ja luotettavat digitaaliset palvelut. Sopimuksen arvo on noin 7,7 miljoonaa euroa neljälle vuodelle.

Helsigin kaupunkin digitaalinen perusta on uudenlainen palveluorganisaatio, joka tarjoaa keskitetysti tietoturva-, infra- ja verkkopalvelut sekä yhteisen it-tuen kaikille toimialoille ja liikelaitoksille.

”Digitaalisen perustan muutosohjelman keskeinen tavoite on turvallinen ja nopea verkko, joka mahdollistaa innovatiiviset palvelut. Fujitsun tarjoamat tietoliikenneverkon valvonta- ja hallintapalvelut parantavat verkon kokonaishallintaa ja palvelutasoa, ja sopimus tuo kustannushyötyjä. Datamäärien kasvaessa panostamme merkittävästi verkon kokonaishallintaan ja kyberturvaan”, sanoo Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

Fujitsu sai joulukuussa Helsingin kaupungilta myös nelivuotisen sopimuksen käyttäjäpalvelujen toimittamisesta. Tämän sopimuksen arvo oli yhteensä noin yhdeksän miljoonaa euroa.

”Helsingin tavoitteena on tarjota palveluja sekä tietoa ennakoivasti, mahdollisimman automatisoidusti ja helposti vuorokauden ympäri. Kaupungin strategisena kumppanina näemme paljon mahdollisuuksia kehittää ja uudistaa tietotekniikan palveluja sekä nostaa niiden palvelutasoa ja automaatioastetta. On innostavaa päästä tukemaan Helsingin uudistumista maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntäväksi kaupungiksi”, kertoo johtaja Hemminki Sääksjärvi Fujitsusta. 

Kuva Tapio Haaja Unsplash

Suositellut

Uusimmat