EKP laittaa 1,3 miljardia digieuron kehittämiseen
Euroopan keskuspankki lähti nopeasti liikkeelle digieuron jatkovalmisteluissa. Lopullinen päätös digitaalisesta maksuvälineestä odottaa lainsäädännön valmistumista.
IT Insider toimitus
05.1.2024

Keskuspankki hakee yksityiseltä sektorilta kehittäjiä digieuron, offline-maksamisen ja petoksenhallinnan kehittämiseen.

Euroopan keskuspankki EKP lähtee vauhdilla liikkeelle digitaalisen euron kehittämisen kanssa. EKP kertoi, että se on budjetoinut 1,3 miljardia euroa kumppaneille digieuron kehittämiseen. Mukaan valittavien kumppaneiden pitää kehittää digieurosovellusta, mutta myös offline-maksutapahtumia, jos verkkoa ei ole saatavilla ja petosten ehkäisemiseen.

EKP hakee kumppaneita viiteen eri hankkeeseen. Offline-maksuille on budjetoitu 662 miljoonaa ja riskien ja petostenhallintaan 237 miljoonaa euroa. Muita hankkeita ovat maksualiasten hallinta, digieurosovelluksen ja ohjelmistokehityspaketin kehittäminen, sekä maksutietojen turvallinen siirtäminen.

EKP:n nopea aikataulu on pienimuotoinen yllätys. Lokakuussa EKP kertoi, että digieuron valmistelut jatkuvat ja jatkosta päätetään kahden vuoden päästä. . Nytkään EKP ei vielä sitoudu digitaalisen euron toteuttamiseen. EKP:n ilmoituksen mukaan minkäänlaista päätöstä digieurosta ei tehdä ennen kuin EU:n lainsäädäntöprosessi on valmis asian osalta.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat