”Eiku sano vaan” – Teams-palavereiden ärsyttävä ominaisuus on pian historiaa tekoälyn ansiosta
Microsoftin uudet Teams-päivitykset parantavat äänenlaatua tekoälyn avulla. Uudet ominaisuudet eliminoivat kaikua, parantavat huoneakustiikkaa ja lupausten mukaan myös vähentävät outoja tilanteita, jossa ihmiset puhuvat toistensa päälle.
IT Insider toimitus
14.6.2022

Microsoftin kokous- ja yhteistyöohjelmisto Teams on saanut valtavan määrän uusia ominaisuuksia koronapandemian alkamisen jälkeen. Nyt Microsoft on päivittämässä perusominaisuuksia paremmiksi tekoälyn avulla. Yhtiö lupaa, että kokousten ääniominaisuudet paranevat päivitysten jälkeen merkittävästi.

Teams käyttää jatkossa koneoppimismalleja huoneakustiikan parantamiseen. Puhuja ei kuulosta enää missään tilanteessa siltä, että hän puhuisi kaikuvassa luolassa.

”Tämä on ensimmäinen kerta Teamsissa, jossa kaiun ehkäisyn avulla voi poistaa häiritsevät kaiut kaikista laitteista”, Microsoftin ohjelmajohtaja Robert Aichner kertoi The Vergelle.

Yhtiön kehittäjät käyttivät pohjana noin 30 000 tuhatta tuntia puhetta mallien opettamiseen. ”Simuloimme myös noin 100 000 erilaista huonetta. Huoneakustiikalla on valtava merkitys kaiun poistamisessa”, Aichner sanoo.

Teams pystyy myös jatkossa muokkaamaan ääntä niin, että puhujalla vaikuttaisi olevan lähellä kasvoja oleva mikrofoni.

Ohessa olevan esittelyvideon perusteella erittäin lupaava ominaisuus olisi luontevampi tapa keskustella ja kommentoida puhujan väliin. Teams-palaverit ovat olleet tähän asti tiukkaa vuoropuhelua ja päälle puhuminen on johtanut yleensä hetken taukoon ja kohteliaaseen vuoron antamiseen toiselle. Päivityksen myötä keskustelunkin pitäisi olla luonnollisempaa.

Uudet päivitykset tulevat käyttäjille sovelluksen mukana eikä laskentaa tehdä pilvessä.
”Pilvi on edelleen kallista, jos haluaisit analysoida joka puhelun pilvessä”, Aichner selittää. Nämä kustannukset tulisivat lopulta käyttäjien maksettaviksi.

Ominaisuudet ovat jo saatavilla, jos Teamsin päivitykset ovat ajan tasalla.

Kuva charlesdeluvio Unsplash

Suositellut

Uusimmat