DNA tarjoaa mahdollisuuden tehdä töitä missä vaan
Osa yrityksistä on kiristänyt läsnätyövelvollisuuksia koronan jälkeen. DNA puolestaan lähtee toiseen suuntaan ja tarjoaa osalle työtenkijöistä täyttä vapautta valita toimipaikkansa. Myös ulkomailla on mahdollisuus työskennellä neljä viikkoa vuodessa.
IT Insider toimitus
15.9.2022

Mobiilioperaattori DNA aloittaa kokeilun, jossa yrityksen tekniikka- ja it-osastojen työntelikät voivat tehdä töitä täysin toimipaikasta riippumatta Suomessa. Samoin rekrytoinnit eivät ole paikkakuntaa sidottuja. Lisäksi ythiö pidentää mahdollisuutta työskennellä ulkomailta neljään viikkoon.

”Jo pitkään DNA:laisilla on ollut vapaus työskennellä sieltä mistä haluavat, ilman erillistä lupaa. Rekrytoinnit on kuitenkin usein tehty rekrytoivan tiimin sijainnin perusteella, eli vaikka Helsinkiin tai Lahteen. Nyt kokeilemme tekniikka- ja IT-osastoilla mallia, jossa työhönottopaikaksi voidaan valita tehtävästä riippumatta mikä tahansa toimipisteeseemme. Tämä ei tietenkään vaikuta yksilön vapauteen työskennellä muutenkin mutkattomasti haluamastaan paikasta”, DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen kertoo.

Tavoitteena on sitouttaa ja motivoida henkilöstöä, mahdollistaa asuminen missä he haluavat sekä vastata paremmin tulevaisuuden osaamistarpeiden täyttämiseen kasvattamalla rekrytointialuetta koko Suomeen.

DNA:n toimipisteet sijaitsevat Helsingin pää- ja sivukonttoreiden lisäksi Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Pietarsaaressa, Porissa, Raumalla, Taivalkoskella, Tampereella ja Turussa.

Mikäli kokeilu on menestys, tarjotaan nykyiselle henkilöstölle myöhemmin IT- ja tekniikkaosastoilla mahdollisuus työhönottopaikan vaihtamiseksi oman asuinpaikkakunnan mukaan. Työn tekemisessä hyödynnetään etätyövälineitä ja yhteisöllisyyttä rakennetaan yhdessä sovituissa tiimi- tai työnhyvinvointipäivissä.

DNA on perustanut myös asiakaspalveluunsa kokonaan virtuaalisesti toimivan tiimin, jonka jäsenet työskentelevät eri paikkakunnilta ja pääsääntöisesti etänä.

Tavoitteena on parantaa työvoiman saatavuutta erittäin joustavalla työnteon mallilla. Tämä on asiakaspalvelutyössä hyvin poikkeuksellinen toimintamalli. Vapautta lisättäessä kiinnitetään erityistä huomiota asiakastietojen yksityisyyden varmistamiseen.

Toistaiseksi kaikki kokeilut on määritelty kestävän ensi vuoden kesän alkuun asti. Kokeilujen etenemistä ja niiden jatkoa seurataan koko testijakson ajan.

Näiden toimenpiteiden lisäksi laajennetaan DNA:lla ulkomaan etätyömahdollisuutta neljään viikkoon vuodessa. Aika on rajattu, sillä maakohtaiset työn verotukseen liittyvät käytännöt tekevät laajemman ulkomaan etätyön vaikeaksi. Etätyöjakson saa kuitenkin liittää osaksi vuosilomaa.

Suositellut

Uusimmat