Tekoäly tuli Microsoftin Bingiin ja Edgeen
Ohjelmistojätti toi odotetusti hakukoneeseensa ja selaimeensa OpenAI:n tekoälymallit. Microsoft toivoo epäilemättä, että Bingin markkinaosuus nousee nykyisestä kolmesta prosentista.
Mikko Torikka
08.2.2023

Microsoft julkaisi odotetusti OpenAI-yhtiön tekoälyllä tehostetun Bing-hakukoneen ja Edge-selaimen. Yhtiö esitteli jo viime viikolla lisämaksullisen version Teams-yhteistyöohjelmistosta, jossa on OpenAI:n teknologiaa. Myös muihin yhtiön

Julkistukset olivat odotettuja. Microsoft on jo aikaisemmin luvannut tuoda tekoälyä palveluihinsa. Lisäksi yhtiö teki uuden jopa kymmenen miljardin monivuotisen investoinnin muun muassa ChatGPT:tä ja GPT-kielimallia kehittävään OpenAI-yhtiöön.

On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia tuloksia tekoälyllä varustettu Bing-hakukone tuo käyttäjillä.

Hakutilanteissa Bing-hakua voi tarkentaa chattamalla hakukoneen kanssa. ChatGPT on monessa esimerkissä ollut lähinnä vakuuttava puppugeneraattori, mutta haun suhteen epätarkkuuksiin ei ole varaa.

Uusi OpenAI:n kielimalli on räätälöity hakua varten. Se hyödyntää ChatGPT:n ja sen takana olevan GPT-3.5:n kokemuksia. Tekijät lupaavat, että uusi malli on ajankohtaisempi, tarkempi ja nopeampi.

Luonnollisesti Microsoftin tavoitteena on kasvattaa uusilla ominaisuuksilla Bingin osuutta hakukonemarkkinoilla. Todella harva käyttää Bingiä hakukoneena.

Bingin markkinaosuus hakukoneissa on noin kolme prosenttia. Bing on oletuksena hakukoneena Edge-selaimessa, mutta moni Edgen käyttäjä vaihtaa hakukoneekseen Googlen. Edgen markkinaosuus selaimissa on 4,46 prosenttia mikä on selvästi suurempi kuin Bingin osuus hakukoneissa.

Googlen osuus hakukoneissa on lähes 93 prosenttia ja yhtiön Chrome-selaimella on 65,4 prosentin markkinaosuus.

Tähän mennessä Googlen hakutulokset ovat vakuuttaneet käyttäjät selvästi Bingin vastaavia enemmän. Onkin mielenkiintoista nähdä, saako tekoäly houkuteltua käyttäjät tutun Googlen parista uuteen hakukoneeseen.

Edge-selaimessa tekoäly auttaa puolestaan esimerkiksi laajan internetsisällön suodattamisessa. Lisäksi sitä voi käyttää esimerkiksi LinkedIn-postausten kirjoittamisessa.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat