Apple palaa normaaliin – toimistolle on mentävä kolmena päivänä viikossa
Syyskuun 5. päivästä eteenpäin Applen työntekijöiden tulee olla läsnätyössä tiistaisin, torstaisin ja tiimien vapaasti valittavissa olevana kolmantena päivänä.
IT Insider toimitus
16.8.2022

Apple yrittää jälleen kerran palata normaaliin koronapandemian jälkeen. Yhtiö muuttaa etätyökäytäntöjään syyskuun 5. päivänä. Sen jälkeen työntekijöiden pitää olla läsnä työpaikalla vähintään kolmena päivänä viikossa: tiistaisin, torstaisin ja kolmannen päivän tiimit voivat valita itse. Asiasta kertoo Bloomberg.

Applen alkuperäisen suunnitelman mukaan läsnätyöpakko olisi ollut ennalta määrätyt maanantai, tiistai ja torstai. Yhtiö kertoi uudesta linjauksesta maanantaina.

Yhtiö on yrittänyt saada henkilöstöään takaisin kustannuspaikalle jo viime vuoden heinäkuusta, jolloin se julkisti ensimmäisen kerran kolmen päivän linjauksensa. Mutta koronaviruksen muunnokset ja leviämisen kiihtyminen ovat työntäneen aikarajaa koko ajan kauemmaksi. Tähän asti Applen henkilöstö on käynyt työpaikalla kahtena päivänä viikossa hyvin tarkasti määriteltyjen käytäntöjen mukaisesti. Nyt yhtiö on selvästi hakemassa paluuta normaaliin myös käytäntöjen osalta.

Apple on yksi tiukimmista teknologiayhtiöistä etätyön suhteebn. Esimerkiksi Microsoftilla, Amazonilla ja Googlella on huomattavasti vapaampi suhtautuminen etätyöhön.

Suositellut

Uusimmat