Analyytikko: Apple uskoo uuden iPhone 15 Pro Maxin olevan malliston selkeä suosikki
Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple luottaa, että tänä syksynä julkaistavan Pro Maxin periskooppilinssillä toimiva kamera houkuttelee ostajia.
Max Lehtinen
29.8.2023

Apple-analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple on tilannut iPhone 15 -sarjan puhelimistaan eniten iPhone 15 Pro Maxia, sarjan kalleinta mallia. Sen osuus sarjan nelikon tilauksista on noin 35–40 prosenttia.  

Kuon mukaan iPhone 15 Pro Max -toimitusten määrät ovat 10–20 prosenttia suuremmat kuin iPhone 14 Pro Maxin viime vuonna. 

Konsulttiyritys Omdia uutisoi vastikään, että iPhone 14 Pro Max oli tammikuun ja kesäkuun välillä maailman suosituin puhelin. Siispä jos Applen uskomukset osuvat oikeaan ja toimitusketjut pysyvät kunnossa, iPhone 15 Pro Maxista tulee lähikuukausina maailman suosituin puhelin. 

Mitään erikoista iPhone 15 Pro Maxissa ei kuitenkaan ole verrattuna muihin uusiin malleihin – lukuun ottamatta sen periskooppilinssillä toimivaa kameraa, joka mahdollistaa 5- tai 6-kertaisen zoomin.

Monissa muissa älypuhelimissa, kuten Samsungin Galaxy S23 Ultrassa, on jo periskooppilinssi. Linssin ominaisuuksia käyttävät muun muassa ammattivalokuvaajat. 

Kuon mukaan erikoislinssi on neljä kertaa normaalia kalliimpi, mikä voi nostaa Pro Maxin hinnan yli edeltäjiensä. 

Periskooppilinssi tulee myös pienempään iPhone 16 Pro -malliin ensi vuonna, Kuo kertoo.

iPhone 15 -mallisto julkaistaan mitä luultavimmin syyskuussa, huhujen mukaan 12. syyskuuta. Ennakkotilaukset alkavat oletettavasti muutamaa päivää myöhemmin, ja myynnin pitäisi alkaa tämän aikataulun toteutuessa 22. syyskuuta. 


Kuva: Arnel Hasanovic

Suositellut

Uusimmat