Hintava iPhone 14 Pro Max oli vuoden alkupuoliskolla maailman suosituin älypuhelin
Kalliit puhelimet kasvattavat suosiotaan, ja alempien hintaluokkien markkinat jatkavat laskuaan. Apple ja Samsung olivat ainoat merkit 10 suosituimman puhelimen joukossa.
Max Lehtinen
29.8.2023

Applen iPhone 14 Pro Max oli maailman suosituin älypuhelin kuluvan vuoden alkupuoliskolla, tutkimus- ja konsulttiyritys Omdia kertoo tiedotteessaan

Omdian mukaan Apple toimitti mallia yhteensä 26,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. iPhone 14 Pro Max on Applen viime syyskuussa julkaiseman sarjan kallein malli yli 1200 euron hintalapullaan. 

Toiseksi suosituin puhelin maailmassa oli Apple iPhone 14 Pro, joka on sarjan toiseksi kallein malli. Kolmantena suosiolistalla oli sarjan perusmalli iPhone 14. 

iPhone-sarjojen halvimmat puhelimet ovat usein perusmallia, ja ne ovat olleet siksi monena vuonna sarjojen suosituimpia versioita. Kuluvan vuoden alkupuoliskolla nähty muutos kertoo, että kulutustottumukset ovat siirtyneet suosimaan markkinoiden kalliimpia puhelimia yhä enemmän. 

Muutos lupaa hyvää luultavasti syyskuussa julkaistavan iPhone 15 -sarjan menestykselle. 

Älypuhelinmarkkinat ovat kuitenkin kokonaisuutena laskemassa, koska halvempien mallien myynti on laskenut muun muassa talouskasvun heikkenemisen ja käytettyjen puhelimien lisääntymisen vuoksi. 

Omdia uskoo maailmanlaajuisten älypuhelintoimitusten laskevan viime vuosien tapaan. 

Counterpoint Researchin mukaan kuluvasta vuodesta on tulossa toimitusmäärien perusteella älypuhelinteollisuuden huonoin kymmeneen vuoteen.  

Kymmenestä vuoden alkupuoliskon suosituimmasta puhelimesta viisi oli Applen ja loput viisi Samsungin. 

Kuva: Thai Nguyen 

Suositellut

Uusimmat