Zuckerberg vakuutti uskoaan metaversumiin
"Kymmenen vuoden päästä ihmiset tulevat puhumaan nyt tehdyn metaversumityön tärkeydestä", Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä.
IT Insider toimitus
27.10.2022

Muun muassa Facebookin, WhatsAppin ja Instagramin omistajan Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg yrittää vakuuttaa sijoittajia ja epäilijöitä metaversumihankkeen etenemisestä. Zuckerberg käytti yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä puheenvuoron, jossa hän korosti nyt tehtävien investointien tärkeyttä.

”Kymmenen vuoden päästä ihmiset tulevat puhumaan nyt tehdyn metaversumityön tärkeydestä”, Zuckerberg sanoi The Vergen mukaan.

Vaikka metaversumi ei ollutkaan tulosjulkistuksen tärkein uutinen, Zuckerberg joutuu vakuuttelemaan epäilijöitä paljon. Kymmenen vuotta on pitkä aika pörssilistatussa yrityksessä. Ja tällä hetkellä sijoittajien usko horjuu. Tulosjulkisuspuhelussa Wall Streetin analyytikot esittivät epäilyjä metaversumihankkeen toimiviksi todettujen asioiden ja kokeellisten asioiden välillä.

Metaversumihanke ei ole Metallekaan täysin harrastustoimintaa. Yhtiön Reality Labs -yksikkö teki heinä-syyskuussa 3,7 miljardia dollaria tappiota. Koko vuoden tappiot ovat nyt 9,4 miljardia dollaria. Liikevaihtoa yksikkö teki 285 miljoonaa päättyneellä neljänneksellä ja koko vuoden osalta liikevaihto on 1,4 miljardia dollaria.

Tulevat vuodet näyttävät, miten Metan hankkeet lähtevät liikkeelle esimerkiksi yrityspuolella. Aikaisemmin julkistettu yhteistyö Microsoftin kanssa ainakin osoittaa, että it-alan jätit ovat tosissaan metaversumin kanssa.

Muuten Metan tulos jätti sijoittajille toivomisen varaa. Yhtiön liikevaihto laski kolmannella neljänneksellä neljä prosenttia 27,7 miljardiin dollariin ja tulos 46 prosenttia 5,7 miljardiin dollariin.

Markkinat eivät reagoineet Metan tulokseen ja Zuckerbergin puheisiin positiivisesti. Metan osakekurssi laski tulosjulkistuksen jälkeen 24 prosenttia 97,94 dollariin, mikä on alin taso sitten vuoden 2016.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat