Zoom lanseeraa Teamsista tuttuja ominaisuuksia ja tekoälytyökaluja
Etäkokous- ja yhteistyöohjelmisto Zoomissa voi pian editoida dokumentteja yhdessä. Lisäksi sovellukseen tulee tekoälytyökaluja ilman lisähintaa.
IT Insider toimitus
04.10.2023

Korona-ajan tähti, etäkokousohjelmistoa kehittävä Zoom on saanut kovan vastustajan Microsoftin Teams-ohjelmistosta. Teams ja siihen integroitu Microsoft 365 -pilvi mahdollistaa kokousten ohella tiimien yhteistyön keskusteluissa ja dokumenttien työstämisessä Slackin ja Google Docsin tapaan.

Zoom vastaa nyt haasteeseen tuomalla reaaliaikaisen usean käyttäjän dokumenttien editoinnin osaksi ohjelmistoa. Ihan pelkästä editoinnista ei ole kyse, vaan Zoom tuo ominaisuuteen mukaan tekoälytyökaluja. Dokumentteihin saa esimerkiksi tekoälyllä luotuja tiivistelmiä Zoom-kokousten sisällöstä. Palvelut tulevat saataville ilman lisähintaa.

Yhtiö tuo uudet ominaisuudet markkinoille ensi vuoden aikana, kertoo Bloomberg.

Zoomin liikevaihto viisinkertaistui vuosien 2020 ja 2022 aikana 4,1 miljardiin dollariin, kun korona pakotti tietotyöläiset kotitoimistolle. Sen jälkeen kasvu on hyytynyt ja kilpailu kasvanut. Yhtiö on ollut erityisen hapan Microsoftia kohtaan. Zoomin mukaan Microsoft on kytkenyt Teamsin liian tiiviisti osaksi Microsoft 365 -pilviekosysteemiä ja käyttäjillä ei ole vaihtoehtoja.

EU-viranomaiset ovat kuulleet Zoomin huolia ja Microsoftkin taipunut tarjoamaan Teamsista erillistä lisenssiä.

Monien analyytikoiden mukaan Zoomin käyttökokemus etäkokouksissa on parempi kuin Teamsissa. Mutta koska Microsoftin toimisto-ohjelmistoilla, pilvipalveluilla ja identiteetinhallinnalla on niin iso markkina-asema, yhtiö on vallannut markkinaa vääjäämättömästi.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Zoomin markkinaosuus oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä seitsemän prosenttia. Microsoftin Teamsilla se oli 42 prosenttia.

Suositellut

Uusimmat