Yhdysvaltalaisviranomaisen hakkeroitu X-tili levitti väärää tietoa kryptovaluutoista
Yhdysvaltain finanssiasioista vastaava Securities and Exchange Commission (SEC) postasi X-palvelussa, että se on hyväksynyt kryptovaluuttojen ETF:t eli kryptoihin pohjautuvat pörssilistatut arvopaperit. Tieto ei pitänyt paikkaansa, SECin X-tilile oli murtauduttu.
IT Insider toimitus
11.1.2024

Kryptovaluuttaintoilijat saivat tänä aamuna hyviä uutisia, jotka osoittautuivat valitettavasti väärennetyiksi. Yhdysvaltain finanssiasioista vastaava Securities and Exchange Commission (SEC) kirjoitti X-palvelussa, että se on hyväksynyt tiettyjä kryptovaluuttoja ETF-sijoitusinstrumenttien pohjaksi.

Viesti ei kuitenkaan ollut kenenkään SECin työntekijän kirjoittama, vaan viraston X-tilille oli murtauduttu ja viesti oli murtautujan kirjoittama. SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler kirjoitti muutamaa tuntia viestin ilmestymisen jälkeen X:ssä, että Bitcoineja ja ETF:iä koskeva viesti ei ollut oikea eikä ETF-instrumentteja ole hyväksytty

X vahvisti, että tilille on menty, mutta kyseessä ei ole tietoturvapuute. X:n mukaan SEC:ltä puuttui monivaiheinen tunnistus ja hyökkääjä oli päässyt tilille hyödyntämällä siihen liitettyä puhelinnumeroa.

Suositellut

Uusimmat