Yaccarino: X:stä tulee voitollinen ensi vuonna – 90 % tärkeimmistä mainostajista palannut
Yaccarinon haastattelussa käsiteltiin myös Muskin kommenttia X:n tulevasta maksullisuudesta.
Max Lehtinen
28.9.2023

X:n (ent. Twitter) toimitusjohtaja Linda Yaccarinon mukaan yrityksestä tulee voitollinen vuoden 2024 alussa. 

Hän kertoi Code Conference -tapahtumassa antamassaan haastattelussa, että “90 prosenttia sadasta tärkeimmästä mainostajasta on palannut alustalle pelkästään viimeisten 12 viikon aikana”.

Alusta on tehnyt tappiota suurimman osan sen 17-vuotisesta historiasta. Moni ajatteli X:n tuloksen laskevan entisestään oikukkaan Tesla-miljardööri Elon Muskin ostettua sen viime vuonna.

X:n mainostulot laskivatkin aluksi rajusti Muskin astuttua yrityksen johtoon. Brändit pelkäsivät alustan löysän moderointipolitiikan aiheuttamia mainehaittoja, ja alustan henkilöstö koki valtavan irtisanomusvyyhdin. 

Nyt Yaccarinon mukaan yksittäisten henkilöiden X-alustalla käyttämä aika on kasvanut kesäkuusta lähtien. Muskin tekemät rajut ratkaisut vaikuttavat siis tuottaneen lopulta tulosta. 

Täysin laillisesti voitollisuuteen ei kuitenkaan päästä. X:ää on syytetty Muskin vallan alla toimistotilojen vuokrien ja irtisanottujen työntekijöiden eropakettien maksamatta jättämisestä. 

Yaccarinon haastattelussa käsiteltiin myös Muskin ailahtelevia ratkaisuja ja kommentteja yrityksen tulevaisuudesta. Musk on esimerkiksi sanonut, että X:stä tulee maksullinen kaikille käyttäjille, minkä Yaccarino vakuutti olleen vain idea. 

Kysyttäessä, tiesikö hän tästä ideasta ennen kuin Musk kertoi asiasta julkisuuteen, Yaccarino väitti, että hän ja Musk “puhuvat kaikesta”. 

Haastattelun perusteella Yaccarinon tavoite Muskin suhteen on kuitenkin lähinnä pitää hänet mahdollisimman kaukana X:n brändistä. 

Code Conference -tapahtumassa haastateltiin myös Twitterin entistä luottamus- ja turvallisuuspäällikkö Yoel Rothia, joka lähti yrityksestä Muskin astuttua johtoon. Hän on kokenut kertomansa mukaan lamaannuttavaa häirintää Muskin takia.

Roth kehotti haastattelussaan Yaccarinoa varomaan Muskia ja olemaan enemmän huolissaan Tesla-miljardöörin suhteen. 

Myös Muskin uunituoreen elämänkerran kirjoittaja Walter Isaacson on sanonut, että bisnesmogulilla on “demonimoodi”, jonka aikana tämän lähellä ei halua olla kukaan. 


Kuva: Rubaitul Azad

Suositellut

Uusimmat