Xianin sulkutila uhkaa muistipiirien valmistusta
Kiina asetti Xianin kaupunkiin kovia liikkumisrajoitteita, jotka vaikuttavat suoraan teolliseen tuotantoon alueella. Samsung ja Micron varoittavat, että tuotanto voi pienentyä rajoitteiden vuoksi.
Kalle Keinonen
04.1.2022

Koronavirus on häirinnyt toimitusketjuja maailmanlaajuisesti ennenkin. Mikrosiruista on pulaa eikä sen uskota helpottuvan aivan välittömästi. Nyt maailman kaksi suurinta muistipiirien valmistajaa, Samsung Electronics ja Micron Technology varoittavat, että Kiinan Xianissa vallitsevat COVID-19 rajoitukset saattavat haitata muistipiirien valmistusta yritysten tehtailla. Aiheesta uutisoi Reuters.

Kiinan viranomaiset asettivat Xianiin kovia liikkumisrajoitteita, jotka alkoivat 23. joulukuuta. Rajoitteet ovat linjassa Kiinan äärimmäisen tiukan koronalinjan kanssa.

Micron kertoi keskiviikkona, että rajoitukset voivat viivästyttää DRAM-muistipiirien toimitusta, joita käytetään laajasti datakeskuksissa. Aikaisemmat rajoitukset ovat jo johtaneet pienempään henkilöstömäärään tehtaalla, Micron lisäsi.

Myös Samsung kertoi keskiviikkona, että se joutuu tilapäisesti supistamaan säätämään NAND flash-muistien valmistusta Xianin tehtaillaan. Flash-muisteja käytetään datan tallentamiseen datakeskuksissa, älypuhelimissa sekä muissa elektronisissa laitteissa. Xianin tehdas valmistaa 42,5 prosenttia Samsungin NAND-muisteista ja muodostaa 15,3 prosenttia koko maailman tuotantokapasiteetista.

Samsungin Xianin NAND-tehtaalla valmistetut mikrosirut menevät pääasiassa Kiinaan ja vain rajoitettu osuus toimitetaan ulkomaille, kertoivat Soulilaiset analyytikot. Suurin kysyntä tulee kiinalaisilta palvelinyrityksiltä, he lisäsivät.

Kiinalaismedia Yicai kertoi kertoiviime torstaina, että Samsungin Xianin puolijohdetehdas toimii toistaiseksi normaalisti. Tuotanto saattaa kuitenkin laskea lievästi, jos koronatilannetta ei saada kontrolliin.

”On epävarmaa, kuinka nopeasti viruksen leviäminen saadaan pysäytettyä ja tehtaat voivat palata normaaliin. Tyypillisesti tartuntaryppäät saadaan Kiinassa nopeasti hallintaan. Uskon myös, että paikallishallinto yrittää tukea suuria ulkomaisia yrityksiä, kuten Samsungia”, sanoi Yan Chengyin pekingiläisestä konsulttiyhtiö Bayes Consultingista.

Kuva 再一 王 Unsplash

Suositellut

Uusimmat