Windows-päivitys tuo tekoälyn osaksi käyttöjärjestelmää
Tekoälyllä tehostettu Bing tulee uudessa päivityksessä suoraan Windowsin hakupalkkiin.
IT Insider toimitus
01.3.2023

Microsoft on selvästi tosissaan tekoälyn kanssa. Yhtiö julkaisi suuren päivityksen Windows 11 -käyttöjärjestelmään. Päivitys tuo tekoälyllä varustetun Bing-hakukoneen suoraan osaksi käyttöjärjestelmää. Toki vain, jos käyttäjä on rekisteröitynyt tekoälyhaun esiversion käyttäjäksi.

OpenAI:n tekoälyllä tehostettu Bing löytyy päivityksen jälkeen Windowsin tehtäväpalkin hakulaatikosta. Itse tekoälychat ei avaudu suoraan hakutuloksiin, mutta käyttäjät pääsevät haun kautta nopeasti chattaamaan Edge-selaimessa.

Tiiviimpi integraatio käyttöjärjestelmän kanssa ja nopeat käyttäjäpolut palveluihin nostavat melko varmasti palveluiden käyttöä. Tässä tapauksessa Microsoftilla ei todennäköisesti ole pelkoa antitrustitutkinnasta. Bingin ja Edgen käyttäjämäärät ovat olleet vain murto-osa esimerkiksi Googlen ja Chromen käyttäjistä.

Toki tekoäly kiinnostaa kovasti ja Bing on taatusti saanut huomattavasti lisää käyttäjiä ChatGPT:n version tultua Bingiin. Toistaiseksi tekoäly on tarjonnut vaihtelevia hakutuloksia, mutta käyttäjien tulee muistaa, että kyseessä ei ole vielä valmis tuotantoversio.

Tällä hetkellä esiversiota käyttää hieman yli miljoona käyttäjää. Microsoft on kuitenkin laajentamassa palvelua pian. ”Lähiaikoina sadat miljoonat Windows 11 -käyttäjät saavat käsiinsä tämän uuden teknologian, jolla he voivat chattailla, etsiä ja luoda sisältöä suoraan tehtäväpalkista”, Microsoftin Windows-pomo Panos Panay kirjoitti yhtiön blogissa.

Julkistettu Windows-päivitys ei ole pelkkää Bingiä. Mukana on muun muassa esiversio Windowsin ja iPhonen yhdistävästä Phone Linkistä. Sen avulla iPhonen puhelut ja viestit toimivat suoraan tietokoneelta. Lisäksi käyttöjärjestelmään tulee virallinen näytöntallennusohjelma ja Notepad-ohjelmaan tulee välilehtiä, muiden muassa.

Tuore Windows-päivitys on saatavana manuaalisesti päivityksiä etsiville jo nyt. Yleisesti ottaen ominaisuudet tulevat käyttäjille maaliskuun turvapäivityksen yhteydessä 14.3.

Suositellut

Uusimmat