Visma keskittyy tuotebisnekseen ja myy konsultointiliiketoimintansa
Kaupan myötä Pohjoismaihin syntyy uusi 2 000 työntekijän konsulttitalo. Suomesta uuteen yhtiöön siirtyy 600 konsulttia.
IT Insider toimitus
17.6.2022

Norjassa pääkonttoriaan pitävä pohjoismainen it-talo Visma irrottautuu kokonaan konsultointiliiketoiminnasta. Yhtiö myy koko it-konsultointiliiketoimintansa CVC Capital Partners Fund VIII:lle. Suomesta kauppaan kuuluu Visma Consulting Oy ja Custom Solutions -divisioona, jossa työskentelee yli 600 henkilöä.

Kokonaisuudessaan kaupan mukana uuteen yhtiöön siirtyy 2000 työntekijää.

Visma keskittyy jatkossa SaaS-pilvipalveluihin (Software as a Service) sekä valmiisiin ohjelmistoihin.

Tiedotteen mukaan konsultointitoiminnalle oli enemmänkin ostajia. Kiinnostus johti suljettuun huutokauppaprosessiin valittujen tahojen kanssa. Keskeinen peruste kaupalle on, että sekä Visma että Custom Solutions voivat kasvaa entistä vahvemmin kahtena erillisenä yrityksenä.

Kauppa mahdollistaa Visman aseman vahvistamisen entisestään Euroopan johtavana kriittisten pilviohjelmistojen toimittajana.

”Uskomme, että tämä on hyvä kauppa kaikille osapuolille mahdollistaen IT-konsultointitoiminnan kehittymisen entistä nopeammin ja paremmin itsenäisenä yrityksenä. Vismalle muutos tarkoittaa entistä vahvempaa keskittymistä ydinliiketoimintaamme ja lisärahoitusta kunnianhimoisen kasvustrategiamme toteuttamiseen”, Visman toimitusjohtaja Merete Hverven sanoo.

CVC on pääomasijoitusyhtiö, jolla on 25 paikallistoimiston maailmanlaajuinen verkosto ja jonka hallinnoimat varat ovat noin 125 miljardia euroa. CVC on toiminut pohjoismaisilla markkinoilla yli 20 vuoden ajan.

Visman nyt myymä Custom Solutions on kasvanut keskimäärin 22 prosenttia vuodessa viiden viime vuoden aikana. Toimintojen liikevaihto oli 280 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Kaupan myötä syntyvän uuden yrityksen tarjooma koostuu räätälöidyistä ohjelmistoratkaisuista julkisen sektorin ja yritysten tarpeisiin kattaen niin prosessien automatisoinnin, erilaiset liiketoimintasovellukset, tiedolla johtamisen, data-analytiikan sekä tekoäly- ja robotiikkaratkaisut. Sillä on 30 toimistoa Pohjoismaissa ja Liettuassa, ja sen pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa.

Nykyinen Custom Solutions -divisioonan johtaja Carsten Boje Møller ottaa uuden yrityksen toimitusjohtajan tehtävän.

“Tämä on meille loistava tilaisuus luoda johtava pohjoismainen IT-konsultointiyritys, joka keskittyy digitaaliseen transformaatioon. Olen erittäin innoissani saadessani CVC:n mukaan, sillä heillä on vahva halu tukea strategiaamme ja kasvutavoitteitamme. Tämä on ollut tärkein kriteeri valittaessa oikeaa omistajaa uudelle yrityksellemme, ja odotamme innolla yhteistyötä kasvun vauhdittamiseksi itsenäisenä yrityksenä”, Møller sanoo.

Syntyvän yhtiön Suomen toimitusjohtajana tulee toimimaan Petri Lillberg, joka on johtanut Custom Solutions -divisioonaa Suomessa.

“Kauppa synnyttää yhden Pohjoismaiden suurimmista IT-konsultointitaloista, jolle Suomi on yksi avainmarkkinoista. Olemme kasvaneet Suomessa jo yli 600 henkilön yhtiöksi ja uuden omistajan avulla voimme kiihdyttää kasvua entisestään”, kertoo Lillberg.

Kauppahintaa tai muita kaupan yksityiskohtia ei julkisteta.

Suositellut

Uusimmat