Vihreämmän it:n kehityshanke hakee kyselyllä tietoa organisaatioiden nykytilasta
TIEKE, LUT ja TIVIA aloittivat kesällä Green ICT-hankkeen, jonka tavoitteena on kartoittaa kestävän digitalisaation roolia palveluntuottajien ja -hankkijoiden näkökulmasta, erityisesti Uudenmaan alueella.
IT Insider toimitus
16.9.2021

Osana hanketta on nyt menossa kysely, jossa selvitetään organisaatioiden ympäristötietoisuutta ja tehtyjä toimenpiteitä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään hankkeen myöhemmissä vaiheissa muun muassa oppaiden tekemisessä ja webinaarien suunnittelussa. Käy vastaamassa kyselyyn tämän linkin takaa 30.9.2021 mennessä.

Itse Green ICT -hankkeen tavoitteena on edistää hiilineutraaleja digipalveluita ja -hankintoja Uudenmaan alueella. 

Nykyisin erilaiset tieto- ja viestintätekniikan ratkaisut kymmenesosasta sähkön vuosikulutuksesta ja 3–5 prosentista globaaleista kasvihuonepäästöistä. Yksittäisen ICT-palvelun jalanjälkeä voidaan kuitenkin vähentää oikeilla toimilla jopa 90 prosenttia.

”ICT-sektorin energiankulutuksen ennustetaan olevan vuonna 2025 jopa 6 000 terawattituntia, kolme kertaa suurempaa kuin vuonna 2015 rekisteröity kulutus”, sanoo TIEKE ry:n toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts

“Nyt on korkea aika lähteä Suomen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä pienentämään digipalveluiden hiilijalanjälkeä. Alkuvuodesta julkaistu Valtioneuvoston ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategia korostaa, kuinka tärkeä Suomessa on kehittää ja käyttää ilmastoviisaita ICT-ratkaisuja.”

Hanketta rahoittaa vuosina 2021–2023 Uudenmaan liitto Euroopan unionin aluekehitysrahastosta. Aluekehitysrahaston tuki on myönnetty hankekumppaneille EU-REACT-erillishaun kautta, osana EU:n COVID-19 -pandemian johdosta toteuttamia elpymistoimia.

Kuva Ash from Modern Afflatus Unsplash

Suositellut

Uusimmat