Venäjä jatkaa narratiivinsa suojelua – Googlelle sakot “valheellisesta sisällöstä”
Moskovalaisen tuomioistuimen mukaan Youtubessa jaetut videot sisälsivät “vääriä tietoja”, jotka johtivat Googlelle annettuun 30 000 euron sakkoon.
Max Lehtinen
18.8.2023

Moskovalainen tuomioistuin antoi Googlelle 3 miljoonan ruplan (noin 30 000 euroa) sakon elokuun puolivälissä, koska teknologiajätti ei poistanut sivuiltaan Ukrainan sotaan liittyviä uutisia, jotka ovat Venäjän mielestä väärää tietoa.

Venäläisten uutistietojen mukaan tuomioistuimen kanta oli, että Googlen Youtubessa levitetyt videot olisi pitänyt poistaa Venäjän viranomaisten aikaisemmasta pyynnöstä.

Google todettiin myös syylliseksi siihen, ettei se poistanut videoita, joissa kerrottiin tapoja päästä asiattomasti sisään suljettuihin tiloihin.

Google lopetti liiketoimintansa Venäjällä jo viime vuonna, kun viranomaiset takavarikoivat sen pankkitilin. Sille määrättiin myös viime vuonna yli 360 miljoonan euron arvoinen sakko Ukrainan sotaan liittyvän sisällön sallimisesta alustoillaan. 

Myös muut teknologiayritykset ovat joutuneet Venäjän kanssa ongelmiin. Esimerkiksi Wikipedia, Reddit ja Apple ovat saaneet viime viikkoina sakkoja “väärän sisällön” sallimisesta. 

Useat suuret länsimaiset yritykset ovat vähentäneet toimintaansa Venäjällä Ukrainan sodan seurauksena. 

Kuva: Pawel Czerwinski 

Suositellut

Uusimmat