Valtori viritti etäyhteyksiään toimivammiksi
Etäkäyttöpalvelu Kauko on uudistettu mahdollistamaan kasvava etätyöskentely häiriöttämästi. Palvelulla on päivässä noin 25 000 käyttäjää.
IT Insider toimitus
14.12.2021

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori uudisti etäkäyttöpalvelu Kaukon vastaamaan nykypäivän tarpeita. Etätyön määrä on kasvanut myös valtionhallinnossa ja päivityksellä pyritään varmistamaan häiriötön etäkäyttö VPN-yhteydellä palvelun 25 000 päivittäiselle käyttäjälle.

Kauko on tällä hetkellä laajimmin valtionhallinnon käytössä oleva suojatun etäyhteyden (VPN) palvelu. Suojatun VPN-yhteyden kautta etätyöläinen pääsee käyttämään valtion verkon sisäisiä palveluita.

Uusi Kauko hyödyntää Fortinetin tarjoamaa teknologiaa. Teknisen ratkaisun palvelutoimittajana on Elisa.

Uudistuksen myötä valtionhallinnon työntekijät saavat käyttöönsä entistä vakaamman Kauko-etäyhteyden. Kaukon palvelinkapasiteettia voidaan tarvittaessa helposti laajentaa ja mahdollisia häiriöitä pystytään selvittämään ja korjaamaan sujuvasti.

Palvelun arkkitehtuuri on rakennettu siten, että huoltotyöt voidaan tehdä ilman käyttökatkoja. Mahdolliset hetkittäiset häiriöt palvelussa saattavat käytännössä aiheuttaa käyttäjille vain pyynnön kirjautua uudelleen sisään Kaukoon.

Luvassa on myös tehokkaammat yhteydet paremmalla kaistalla. Aikaisemmin palvelun käyttäjillä on ollut rajoituksia, joita ei enää tarvita.

Myös tietoturva vahvistuu. Uuden Kaukon tietoturva on auditoitu ja todettu vaatimusten mukaiseksi. Valtori kehittää palveluun uusia tunnistautumisvaihtoehtoja ja parhaillaan testataan esimerkiksi kirjautumista henkilökortin avulla.

Jatkossa Valtorin asiakkaat voivat ottaa Kauko-palvelun käyttöön jopa muutamassa päivässä. Valtori on tehnyt palveluun valmistavia toimenpiteitä, jotka mahdollistavat nopean käyttöönoton.

Uusi Kauko tarjoaa myös entistä parempia mahdollisuuksia palvelun parissa työskenteleville asiantuntijoille. Ongelmien juurisyitä pystytään selvittämään tehokkaammin tiiviin ja systemaattisen seurannan ansiosta. Jatkossa pienetkin muutokset palvelussa pystytään havaitsemaan tarkasti. Parempi seuranta mahdollistaa myös yksityiskohtaisemman raportoinnin.

Suositellut

Uusimmat