Valtori tehostaa työasemien kierrätystä
Jatkossa valtion työasemissa on mahdollisuus ottaa käyttöön myös vähän käytetty kone uuden sijaan.
IT Insider toimitus
22.2.2023

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on herännyt tietotekniikan vähäiseen kierrätykseen. Valtorin asiakkaat uusivat atk-laitteita nopeasti, ja moni vähän käytetty hyväkuntoinen laite jää odottamaan leasing-sopimuksen päättymistä.

Nyt Valtori uudistaa palveluaan asiakkaillensa eli valtion virastoille, laitoksille ja ministeriöille. Päätelaitepalvelu Valtissa on nyt myös välivarastointimahdollisuus. Asiakkaat voivat tilata välivarastosta organisaatioonsa käytöstä palautuneita, hyväkuntoisia työasemia uudelleenkäytettäväksi. Asiakkaat voivat myös siirtää ylimääräiseksi jääneitä työasemia välivarastoon myöhempää käyttöä varten.

Tähän asti työasemien palautus kesken leasing-kauden on ollut kallista, jolloin ylimääräiseksi jääneitä työasemia on jäänyt asiakkaille odottamaan leasingin päättymistä.

Tavoitteena on huolehtia tietotekniikkalaitteiden elinkaaresta kestävän kehityksen mukaisesti.

”Kiinnitämme ICT-laitteiden elinkaarenhallinnassa huomiota kestävään kehitykseen jo hankintavaiheessa. Tuemme laitteiden käyttöönottoa ja käyttöä, sekä varmistamme niiden vastuullisen kierrätyksen. Uskomme välivarastointimahdollisuuden lisäävän työasemien uudelleenkäyttöä huomattavasti lähes 30 000 työaseman palveluympäristössämme”, sanoo tuotepäällikkö Henna Enqvist.

Suositellut

Uusimmat