Valtiokonttori valitsi Digian IT-asiantuntijapalveluiden kehityskumppaniksi
Kahdeksanvuotisen sopimuksen arvo on yhteensä 10 miljoonaa euroa. Digia luo yhdessä Valtiokonttorin asiantuntijoiden kanssa moderneja tietopalvelualustoja rahoituksen toimialan sekä kuntien ja hyvinvointialueiden tietopalveluihin. Digia vastaa myös näiden järjestelmien tuesta ja ylläpidosta.
IT Insider toimitus
06.7.2023

Digia voitti Valtiokonttorin kilpailutuksen jossa etsittiiin kehityskumppania IT-asiantuntijapalveluihin. Kahdeksanvuotisen sopimuksen arvo on noin kymmenen miljoonaa euroa. Valtiokonttori on valtiovarainministeriön (VM) tärkein kumppani valtionohjauksen toteuttamisessa ja palveluprosessien kehittämisessä.

Kehityskumppanuudessa Digia luo yhdessä Valtiokonttorin asiantuntijoiden kanssa moderneja tietopalvelualustoja rahoituksen toimialan sekä kuntien ja hyvinvointialueiden tietopalveluihin. Digia vastaa myös näiden järjestelmien tuesta ja ylläpidosta.

”Valtiokonttorin tavoitteena on heidän strategiansa mukaisesti digitalisoida julkiset palvelut ja mahdollistaa erinomainen asiakaskokemus. He panostavat vahvasti palveluprosessien digitalisointiin sekä VM:n edellyttämien digitaalisen tiedonhallinnan tukipalveluihin. Nyt kehitettävät modernit ja pilvipohjaiset tietoalustapalvelut tukevat keskeisiltä osin näitä tavoitteita”, kertoo Digian liiketoimintajohtaja Sami Paihonen.

Tietoalustat mahdollistavat ennakoivan ja läpinäkyvän talousraportoinnin sekä palveluprosessien digitalisoinnin
Rahoituksen tietoalustaa kehitetään helpottamaan Valtiokonttorin Rahoitus-toimialan raportointia niin Valtiokonttorin johdolle ja velanhallinnan osastoille kuin valtiovarainministeriölle, Tilastokeskukselle, Valtion asuntorahastolle ja Business Finlandille. Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelut puolestaan kattavat hyvinvointialueiden, kuntien, kuntayhtymien, kuntakonsernien, liikelaitosten ja vesihuollon taseyksiköiden talousraportoinnin.

Tietopalvelualustojen tekninen arkkitehtuuri pohjautuu Microsoft Azuren pilvinatiiveihin komponentteihin.

Suositellut

Uusimmat