Kevyempi Teams on vihdoin tulossa
Teams 2.0 lupaa kuluttaa puolet vähemmän muistia, vie vähemmän prosessoritehoa ja säästää kannettavien akkuja. Pitkään odotettu uusi versio on tulossa saataville kevään aikana.
IT Insider toimitus
21.2.2023

Microsoftin Teams-ohjelmistoa käyttävät ovat takuuvarmasti huomanneet, että kokoukset ja viestintä vievät kohtuuttoman paljon koneen resursseja. Etenkin etäpalaverit kannettavilla ovat syöneet koneen akun kohtuuttoman nopeasti.

Nyt tilanteeseen on tulossa helpotusta. Työnimellä Teams 2.0 kulkevan uudistetun Teamsin ensimmäinen ennakkoversio on tulossa käyttäjille saatavaksi maaliskuussa.

Microsoft lupaa, että uusi Teams vie puolet vähemmän muistia, käyttää vähemmän prosessoritehoa ja sitä kautta parantaa kannettavien akunkestoa.

Ensimmäiset uuden Teamsin osat ovat olleet saatavilla ohjelmiston kuluttajaversiossa Windows 11 -käyttöjärjestelmän mukana. Mutta varsinainen yritys-Teams on saanut odottaa päivitystä kohtuullisen kauan.

Kyseessä on enemmän kuin vain ohjelmistopäivitys. Tähän asti Teamsin työpöytäsovellukset on tehty Electron-sovelluskehyksellä. Jatkossa taustalla on Edge Webview2-teknologia sekä React-kirjasto.

The Vergen mukaan parannukset saavat Teamsin tuntumaan myös paljon nopeammalta ja sovellus reagoi nopeammin käyttäjän toimintaan.

Kuva Surface Unsplash

Suositellut

Uusimmat