Uusi iPhone tulee saataville Venäjällä – ei tosin Applen toimesta.
Venäjä kiertää tuontirajoituksia virallisella rinnakkaistuontijärjestelmällä, jonka avulla maahan saadaan tuotua länsimaisia tuotteita ilman virallista jälleenmyyntikanavaa.
IT Insider toimitus
12.9.2022

Venäjän kauppaministeri Denis Manturov lupaa, että halukkaat kuluttajat voivat ostaa Applen iPhone 14 -uutuuspuhelinta myös Venäjällä. ”Jos kuluttajat haluavat hankkia näitä, niin kaikin mokomin”, Manturov kertoi Eastern Economic Forumissa Vladivostokissa.

Uutuuspuhelimien myyminen ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertaista. Apple on lopettanut tuotteiden toimittamisen Venäjälle eikä uutuuslaitteita ole siis saatavilla virallisten kanavien kautta. Sama tilanne on monissa muissakin tuotteissa, joiden toimitukset lopetettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Tilanteen helpottamiseksi Venäjällä otettiin käyttöön maaliskuussa ”rinnakkaistuontijärjestelmä”, kertoo Politico. Tämä mahdollistaa tuotteiden harmaatuonnin Venäjän näkökulmasta laillisesti. Jälleenmyyjät voivat hankkia tuotteita myyntiin kanaviinsa ilman valmistajan tai tavaramerkin omistajan lupaa.

Venäjän viranomaiset julkaisivat ensimmäisen yksityiskohtaisen rinnakkaistuontiin kuuluvien tuotteiden listan kesäkuussa ja sitä päivitetään säännöllisesti.

Kuva Victor Carvalho Unsplash

Suositellut

Uusimmat