Twitter syyttää Microsoftia datan luvattomasta käytöstä
Twitterin mukaan Microsoft ylitti sovitut datamäärät ja jakoi tietoja valtion virastoille ilman lupaa.
Max Lehtinen
22.5.2023

Twitterin mukaan Microsoft on rikkonut yhtiöiden välisen datasopimuksen ehtoja. The New York Timesin käsiinsä saaman kirjeen mukaan Microsoft ylitti sovitut rajat Twitterin tietojen käyttämisessä ja jakoi luvatta Twitterin dataa valtion virastoille.

Twitterin lähettämä kirje on osoitettu Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellalle.

Twitter on määrittänyt rajat twiittidatan kohtuulliseen käyttöön. Kirjeen mukaan Microsoft haki Twitterin dataa yli 780 miljoonaa kertaa ja pääsi käsiksi 26 miljardiin twiittiin vuonna 2022. 

Twitterin viime vuodesta lähtien omistaneen Elon Muskin lakimies Alex Spiro kirjoittaa kirjeessä, että Microsoft on saattanut rikkoa useita sopimuksen ehtoja jo pidemmän aikaa. The New York Timesin mukaan Twitter saattaa puristaa Microsoftilta korvauksia datan käytöstä. 

Twitterin ja Microsoftin välillä on ollut myös muita erimielisyyksiä. Viime kuussa Microsoft sanoi, ettei maksa enää Twitterin datasta ja poisti sen omasta multi-platform-nimisestä palvelustaan. Palvelussa voi käyttää sosiaalisen median eri alustoja samaan aikaan, ja mainostajat käyttävät sitä paljon.  

Huhtikuisessa haastattelussa Fox Newsin kanssa Musk sanoi, että Microsoft saattaa hallita OpenAI:n toimintaa Microsoftin sijoitettua 13 miljardia dollaria tekoäly-yritykseen. Nadellan mukaan väite on täysin perätön.

Suositellut

Uusimmat