Twitter pyytää osaa irtisanotuista työntekijöistä palaamaan
Kaoottisen ja kiirehdityn irtisanomisprosessin takia Twitter irtisanoi viime perjantaina työntekijöitä, joita tarvitaankin edelleen uusien ominaisuuksien kehittämiseen. Nyt yritys pyytää työntekijöitä palaaman.
Kalle Keinonen
07.11.2022

Viime perjantaina noin 3700 työntekijää irtisanonut Twitter on pyytänyt kymmeniä työntekijöitään palaamaan takaisin, kertoo Bloomberg. Twitterin uusi omistaja Elon Musk laittoi ison luudan lakaisemaan yhtiössä jo ensimmäisellä viikollaan ja yhtiö irtisanoi perjantaina noin puolet työntekijöistään.

Kaikki irtisanomiset eivät kiireessä osuneet kohdalleen. Kahden asiasta tietävän henkilön mukaan yhtiö oli irtisanonut joitakin työntekijöitä vahingossa, minkä seurauksena heitä on pyydetty palaamaan töihin.

Osa puolestaan irtisanottiin ennen kuin yrityksen johto tajusi, että heidän työstään ja osaamisestaan voisi olla hyötyä Elon Muskin Twitteriin kaavailemien uusien ominaisuuksien luomisessa. Asiasta kertovat halusivat esiintyä nimettöminä tietojen yksityisyyden vuoksi. 

Yhtiö ilmoitti irtisanomisista työntekijöilleen sähköpostilla. Osa työntekijöistä huomasi menettäneensä työpaikkansa havaittuaan, ettei heillä ollut enää pääsyoikeutta yrityksen järjestelmiin, kuten sähköpostiin tai Slackiin. Twitterin tiedottaja ei vastannut Bloombergin kommenttipyyntöön. 

Musk kommentoi irtisanomisia perjantaina Twitter-tilillään: ”Mitä tulee Twitterin työntekijöiden vähentämiseen, valitettavasti ei ole valinnanvaraa, kun yhtiö menettää yli 4 miljoonaa dollaria päivässä.”

Twitterin uusi omistaja on myös asettanut kovia aikarajoja yritykseen jääneille työntekijöille, minkä seurauksena osa työntekijöistä on Bloombergin tietojen mukaan nukkunut toimistolla. 

Yritys julkaisi viikonlopun aikana uuden Twitter Blue -tilauksen, joka tarjoaisi käyttäjälle vahvistusmerkin 8 dollarin kuukausihintaan. Tähän mennessä Twitter on ollut täysin maksuton sovellus. Yritys kertoi aikovansa julkaista pian myös muita uusia ominaisuuksia.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat