Tutkintapyyntö johti Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakankaan irtisanoutumiseen
Reilun vuoden Valtorin johdossa ollut Latvakangas joutuu jättämään Valtorin kesken organisaatiouudistuksen.
IT Insider toimitus
21.6.2022

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakangas irtisanoutuu. Hänestä on tehty tutkintapyyntö esteellisyyteen liittyen.

”Olen tullut siihen johtopäätökseen, että on selvempää ja Valtorin etu, että väistyn tässä kohden”, Latvakangas kertoo tiedotteessa.

Tarkemmin esteellisyydestä tai tutkintapyynnön sisällöstä ei kerrota.

Ilman irtisanoutumistakin Valtorin johdossa olisi ollut tuulista. Helsingin Sanomien haastattelma valtiovarainministeriön osastopäällikkö Jarkko Levasma antaa kuitenkin ymmärtää, ett Latvakangas olisi todennäköisesti ainakin siirretty sivuun poliisitutkinnan ajaksi.

Tero Latvakangas ehti toimia Valtorin johdossa reilun vuoden. Hän aloitti tehtävässä 1.5.2021. Kokonaisuudessaan hän ehti olla Valtorissa eri tehtävissä seitsemän vuotta.

Latvakangas on uudistanut määrätietoisesti Valtoria kohti palveluorganisaatiota strategian mukaisesti. Tiedotteen mukaan jäljelle jäävä johto ja työryhmät jatkavat toimintatapojen uudistamista hallitusti.

”Lähdin tehtävään todella kunnianhimoisella otteella toiveenani uudistaa Valtorin toimintaa niiltä osin, joissa emme ole saaneet toimintaa vuosien aikana toimimaan riittävästi. Päivitimme strategiamme viime vuonna, ja uudistettu strategia on saanut kiitosta sekä asiakkailta että valtorilaisilta. Strategiaa tukeva organisaatiomuutos ehdittiin toteuttaa rakenteellisesti ja toimintatapauudistus saatiin hyvään alkuun”, Tero Latvakangas toteaa.

Valtorin toimitusjohtajan sijaisena toimii Valtorin asiakaskokemusjohtaja Paula Kujansivu. Valtiovarainministeriö käynnistää uuden toimitusjohtajan haun.

Suositellut

Uusimmat