(Korjattu) Trumpin Truth Social on tehnyt yhteensä yli 31 miljoonaa dollaria tappiota – alustan tulevaisuus epävarma
Trump käyttää Truth Socialia ensisijaisena julkaisukanavanaan, mutta alustan tulevaisuus on epävarma paikallaan junnaavasta fuusiosta johtuen.
Max Lehtinen
14.11.2023

(Juttua on korjattu 21.11.2023. Aiemmin The Guardianin ja Reutersin raportoima 73 miljoonan kokonaistappio on virallisen dokumentaation mukaan todellisuudessa hieman yli 31 miljoonaa dollaria. Vuonna 2022 TMTG ei tehnyt tappiota vaan liikevoittoa 50 miljoonaa dollaria toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin.)

Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin mediayritys Trump Media & Technology Group (TMTG), jonka merkittävin tuote on sosiaalisen median alusta Truth Social, on tehnyt yli 31 miljoonaa dollaria tappiota alle kahden vuoden aikana, selviää Yhdysvaltojen SEC:lle jätetystä asiakirjasta.

Asia paljastui Digital Worldin lähetettyä Yhdysvaltojen arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC) ilmoituksen liittyen sen ja TMTG:n suunniteltuun fuusioon. 

Digital Worldin tiedonannon mukaan Truth Social teki 50 miljoonaa dollaria voittoa vain 1,4 miljoonan dollarin liikevaihdolla vuonna 2022. Tänä vuonna Truth Social oli kesäkuuhun mennessä kerännyt 2,3 miljoonaa dollaria liikevaihtoa ja 23 miljoonaa dollaria tappiota. Yrityksen syntymävuonna 2021 se teki lähes 60 miljoonaa dollaria tappiota.

Haastava taloudellinen tilanne on saanut TMTG:n tilintarkastusyrityksen epäilemään Truth Socialin rahallista kykyä jatkaa toimintaansa. 

Samalla TMTG:n mukaan lisärahoituksen löytäminen voi olla haastavaa, ellei Digital Worldin kanssa tapahtuvan fuusion loppuunsaattamisessa tapahdu “merkittävää edistystä”. 

TMTG on pyrkinyt vähentämään kustannuksiaan esimerkiksi irtisanomalla useita työntekijöitä maaliskuussa 2023. 

Trumpin mediayrityksen alainen alusta Truth Social julkaistiin alun perin helmikuussa 2022 vastauksena Trumpiin kohdistuneeseen mykistämiseen, jossa olivat mukana esimerkiksi Twitter ja Facebook. 

Trumpin hiljentäminen kiristyi tammikuussa 2022 Capitol Hillin kongressitalolla tapahtuneen mellakan seurauksena, kun Trumpia syytettiin anarkistisen väkivallan lietsomisesta. Trump oli tosin ilmoittanut Truth Social -alustan perustamisesta jo ennen Capitol Hillin tapahtumia. 

Twitterin (nykyään X) uusi omistaja Elon Musk on sanonut toivottavansa Trumpin tervetulleeksi alustalle, jos tämä haluaa palata sen aktiiviseksi käyttäjäksi. 

Trump on kuitenkin Digital Worldin mukaan luvannut käyttää Truth Socialia pääsijaisena kommunikaatiovälineenään ainakin, kunnes fuusio on valmis.

Suositellut

Uusimmat