Trumpin some-palvelun ongelmat jatkuvat – kaksi avainjohtajaa jätti palvelun
Teknologiajohtaja Josh Adams ja tuotekehitysjohtaja Billy Boozer olivat avainrooleissa entisen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sosiaalisen median palvelun Truth Socialin kehittämisessä.
IT Insider toimitus
04.4.2022

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin oman sosiaalisen median palvelun Truth Socialin alun hankaluudet jatkuivat.

Palvelun kehittämisessä avainrooleissa olleet teknologiajohtaja Josh Adams ja tuotekehitysjohtaja Billy Boozer ovat jättäneet tehtävänsä, kertoo Reuters. Tiedot perustuvat useisiin toisistaan riippumattomiin tietolähteisiin Truth Socialin sidosryhmistä. 

Adams ja Boozer ovat harvinaislaatuisia teknologiayrittäjiä. Heillä on vahvat tekninen osaaminen ja konservatiivinen, Donald Trumpin kanssa yhtenevä maailmankatsomus. Yleisesti ottaen Yhdysvaltain länsirannikolle sijoittuneet teknlologian kehittäjät ovat enemmänkin liberaaleja, amerikkalaisesta näkökulmasta vasemmalle kallellaan olevia. 

Reuters kertoo, että Adams ja Boozer liittyivät Truth Socialin kehittäjien joukkon viime vuonna. Heidän lähtönsä osuu uuden palvelun kannalta kriittiselle hetkelle. 

Truth Social julkaistiin helmikuun loppupuolella vain Applen iOS-käyttöjärjestelmää käyttäville laitteille. Useat rekisteröityneet käyttäjät ovat edelleen odotuslistalla eikä palvelu ole vielä lähtenyt täysin liikkeelle. Myöskään Donald Trump ei ole lähettänyt palveluun viestejä sen lanseerauksen jälkeen. 

Android-versiota ei vielä ole, mutta Truth Social on aktiivisesti etsinyt siihen kehittäjää.  

Palvelu lähti liikkeelle suuren suosion saattelemana. Ensimmäisen viikon aikana sitä ladattiin 866 000 kertaa markkinatutkimusyhtiö Sensor Towerin mukaan. Tuolloin sovellus oli Applen sovelluskaupan kärkipaikalla. Mutta tämän jälkeen vauhti on hiipunut ja sovellusta on ladattu Sensor Towerin arvion perusteella noin 1,2 miljoonaa kertaa. Kilpailevat konservatiiviset some-sovellukset Parler ja Gettr ovat selvästi edellä 11,3 miljoonalla ja 6,8 miljoonalla latauksella. 

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat