TikTok ohittaa mainostuloissa Twitterin ja Snapchatin tämän vuoden aikana
Markkinatutkimusyritys Insider Intelligence arvioi some-palvelu TikTokin vuoden 2022 mainostulot yli 11 miljardin dollarin arvoisiksi. Ennustuksen toteutuessa yhtiön myyntitulot ylittäisivät todennäköisesti myös Twitterin ja Snapchatin yhteenlasketut myyntitulot.
Kalle Keinonen
13.4.2022

Huippusuosituksi nousseen some-palvelu TikTokin mainostulot kolminkertaistuvat todennäköisesti vuoden 2022 aikana yli 11 miljardiin dollariin, arvioi markkinatutkimusyritys Insider Intelligence. Samalla yrityksen myyntitulot nousisivat kilpailijoidensa Twitterin ja Snapchatista tunnetun Snapin yhteenlaskettujen myyntitulojen ohi, kertoo brittilehti Reuters.

TikTokista on tullut hetkessä yksi maailman suosituimmista sosiaalisen median sovelluksista. Kiinalaisen ByteDancen sovelluksella on tällä hetkellä yli miljardi aktiivista käyttäjää.

Insider Intelligencen analyytikko Debra Aho Williamsonin mukaan TikTokin käyttäjämäärä kasvoi räjähdysmäisesti viime vuosien aikana ja käyttäjät viettävät poikkeuksellisen paljon aikaa sovelluksessa. Aluksi mainostulojen kerääminen vaikutti hankalalta, mutta nyt TikTok ja mainostajat ovat löytäneet oikeat toimintatavat. TikTok onkin tuore esimerkki siitä, että kunhan käyttäjiä on riittävästi, syntyy sen ympärille myös bisnestä.

Twitterin ja Snapchatin arvioidaan tuottavan 5,58 ja 4,86 miljardin dollarin mainostulot vuoden 2022 aikana. Yhteenlaskettu arvo alittaisi selkeästi TikTokin ennustetut yli 11 miljardin dollarin mainostulot.

TikTok on noussut erityisen kovaan suosioon Yhdysvalloissa,. Siellä arvioidaan tämän vuoden TikTok-mainonnan arvoksi lähes kuusi miljardia dollaria.

Sovellus on kuitenkin herättänyt Yhdysvalloissa myös kritiikkiä. Elokuussa 2020 Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti aikovansa kieltää TikTokin kokonaan Yhdysvalloista. Trumpin mukaan syynä oli huoli siitä, että Kiinan tiedustelu voisi käyttää palvelua hyväkseen. TikTokin käyttöä ei kuitenkaan ikinä kielletty, ja viime kesänä Yhdysvaltojen uusi presidentti Joe Biden perui asetuksen. 

Suositellut

Uusimmat