Tietotekniikan tutkimussäätiö jakaa rahaa metaversumin tutkimushankkeisiin
Tietotekniikan tutkimussäätiö on varannut apurahoja 40 000 euron edestä erilaisiin metaversumi-teeman tutkimushankkeisiin. Säätiö on tunnistanut megatrendin ja uskoo vahvasti Suomen mahdollisuuksin sen kehittämisessä.
Kalle Keinonen
10.3.2022

Tietotekniikan tutkimussäätiö on varannut 40 000 euroa apurahoja metaversumi-teeman korkean riskin tutkimushankkeisiin vuodelle 2022. Futuristinen metaversumi kuvaa internetin seuraavaa vaihetta, jossa esimerkiksi kommunikaatio, työ ja videopelien pelaaminen tapahtuu interaktiivisessa virtuaaliuniversumissa.

Metaversumi on yksi tämän hetken suurimmista teknologiatrendeistä. Esimerkiksi Mark Zuckerbergin johtama Meta investoi valtavasti metaversumin tutkimushankkeisiin kehittääkseen omaa virtuaaliuniversumiaan.

Säätiön mukaan Suomella on erinomaiset mahdollisuudet metaversumin tutkimuksessa ja kehityksessä. Metaversumin kehittäminen edellyttää teknologiota, joiden kanssa Suomessa on jo työskennelty viimeiset vuosikymmenet.

Apurahoilla säätiö haluaa tukea Suomen korkean tutkimuksen ja tuotekehityksen kansainvälistä kilpailukykyä ja innovatiivisuutta sekä valmiuksia valmistautua tulevaan. Säätiö kannustaa etenkin nuorta tutkija- ja yrittäjäsukupolvea tutkimaan metaversumiin liittyvää teknologiaa, liiketoimintamahdollisuuksia sekä ihmisten vuorovaikutusta.

Tukea omaan hankkeeseen voi hakea 1.3. – 21.4.2022 ja hakulomake löytyy osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/A230C8671CCB7C42.

Suositellut

Uusimmat