Tietoevry tekee tavoitteissaan tilaa muunsukupuolisille
Aikaisempi 50/50-tavoite muuttuu muotoon 49/49. Taustalla on selvitys, jonka mukaan vähintään prosentti globaalista väestöstä on ei-binääristä.
IT Insider toimitus
08.5.2024

Teknologiayhtiö Tietoevry muuttaa tavoitettaan sukupuolijakaumassa niin, että se ottaa huomioon ei-binääriset ja muut sukupuoliryhmät. Aikaisempi 50/50 tavoite miesten ja naisten välillä muuttuu muotoon 49/49. Tietoevryn mukaan päivitetty tavoite pohjaa selvitykseen, jonka mukaan vähintään prosentti globaalista väestöstä on ei-binäärisiä tai muita sukupuoliryhmiä.

Tavoitteena on luoda yhtiöön monimuotoisia tiimejä. Monimuotoisuus ja osallisuus ovat yhtiön mukaan keskeisiä monin tavoin: asiantuntijatiimit, jotka edustavat ja kunnioittavat erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja, tekevät parempia päätöksiä, lisäävät innovaatioita ja sitä kautta tukevat organisaation menestystä. Sukupuolijakauman tasapuolisuus ja tarve houkutella enemmän naisia teknologia-alalle säilyvät edelleen Tietoevryn tavoitteissa.

Samaan aikaan muutoksella halutaan kunnioittaa jokaisen yksilön itsemäärittelyoikeutta.

”Olemme ylpeästi tavoitelleet sukupuolten tasapainoa 50/50 henkilöstössämme vuoteen 2030 mennessä. Kuitenkin tavoite, joka on tarkoitettu edistämään inkluusiota, ei itse asiassa ole ollut sitä kaikille. Se on voinut jopa sulkea ulkopuolelle ihmisiä, jotka määrittelevät itsensä sukupuoleltaan ei-binääriseksi. Siksi päivitimme tavoitteemme sukupuolijakauman tasapainoksi ajan myötä 49/49 ja sitoudumme luomaan tilaa monimuotoisuudelle”, Tietoevryn henkilöstöjohtaja Hanna Vuorikoski sanoo.

Henkilöstön sukupuolijakauman lisäksi Tietoevryn tavoitteena on, että aliedustettua sukupuolta on johtotehtävissä vähintään 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. 

Suositellut

Uusimmat