Telia toimittaa Valtorille uuden teknologian identiteetinhallintaan
Palvelun avulla valtionhallinnon organisaatiot voivat ylläpitää työntekijöidensä käyttöoikeuksia eri järjestelmiin hallitusti yhdestä paikasta. Tarjouksen vertailuhinta on noin 5,9 miljoonaa euroa.
IT Insider toimitus
24.11.2022

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on valinnut uuden Telia Finlandin uuden identiteetinhallintajärjestelmänsä sopimustoimittajaksi. Valtori kilpailutti teknologian ja sen toimittamisen osana valtionhallinnon identiteetinhallintapalvelun kehittämistä.

Identiteetinhallinnan avulla valtionhallinnon organisaatiot voivat ylläpitää työntekijöidensä käyttöoikeuksia eri järjestelmiin hallitusti yhdestä paikasta.

”Kehitystyön tavoitteena on entistä sujuvampi, toimintaa tehostava ja tietoturvallinen identiteetin- ja käyttövaltuushallinnan palvelu. Nykyinen identiteetinhallintaratkaisu on elinkaarensa päässä. Rakennamme uutta palvelua tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa”, sanoo Valtorin identiteetinhallintapalvelun tuotepäällikkö Timo Tervo.

Sopimuskausi on ensin kaksi vuotta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Voittaneen tarjouksen vertailuhinta oli noin 5,9 miljoonaa euroa.

Hankintapäätös tarjousten perusteella

Hankintamenettelynä Valtori käytti hankintalain mukaista neuvottelumenettelyä, jossa vaihtoehtoina on alustavien tarjousten vastaanottamisen jälkeen eteneminen neuvotteluihin tai toimittajan valitseminen alustavien tarjousten perusteella ilman neuvotteluja.

Telian tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Vertailukohteina olivat laatu ja hinta.

Uuden palvelun käyttöönotot päästään aloittamaan arviolta vuoden 2023 loppupuoliskolla.

Suositellut

Uusimmat