Telegramin perustaja paljastaa: edessä pörssilistautuminen, kannattavuus ja monipuolinen ekosysteemi
Telegramin toimitusjohtaja ja perustaja Pavel Durov kertoo, että viestisovelluksesta on tulossa voitollinen ensi vuonna.
Max Lehtinen
12.3.2024

Telegramin perustaja ja toimitusjohtaja Pavel Durov uskoo yrityksen muuttuvan kannattavaksi ensi vuonna. Durov paljasti Financial Timesin haastattelussa, että yritys tienaa ”satoja miljoonia dollareita” mainosten ja tilausten avulla.

Hän totesi myös, että Telegramista on tehty sijoitustarjouksia, jotka arvioivat sen arvoksi yli 30 miljardia dollaria. 

Durov kuitenkin sanoo haluavansa Telegramin listautuvan pörssiin.

”Tärkein syy aloittamaamme toiminnan rahallistamiseen oli, että halusimme pysyä itsenäisenä. Näemme listautumisen arvon tulevan siitä, että se on tapa demokratisoida pääsyä Telegramin arvoon”, hän sanoo.

Telegram julkisti premium-tilausmallinsa kaksi vuotta sitten. Tilausmalli sai yli miljoona maksullista käyttäjää vain muutamassa viikossa, mikä ei ole yllättävää lähes miljardin käyttäjän sovellukselle. 

Telegram pyrkii lisäksi laajentamaan mainostarjontaansa sekä maantieteellisesti että laadullisesti tänä vuonna. 

Durovin mukaan yritys suunnittelee myös tuovansa alustalle tekoälyllä toimivia chatbotteja yrityskäyttäjien asiakaspalvelua varten. Samalla tekoälyä aiotaan käyttää moderaatio-ongelmien ratkaisemiseksi, liittyen esimerkiksi vaalien loukkaamattomuuden suojeluun. 

Telegram ilmoitti maaliskuun alussa, että henkilökohtaiset tilit voi muuttaa yritystileiksi tilausmaksun avulla. Syyskuussa 2023 viestisovellukseen saapui kryptolompakot. 

Kryptolompakot ovat vain yksi monista minisovelluksista, joita kehittäjät voivat viedä Telegramiin. Niiden määrä lisääntynee entisestään, matkien kiinalaisen WeChat-sovelluksen monipuolista käyttöympäristöä. 

Telegram saattaakin päätyä kilpailemaan WhatsAppin kaltaisten viestisovellusten sijaan Elon Muskin X-alustan kanssa. Musk on sanonut toivovansa X:stä sovellusta, jossa voi tehdä kaikkea, kuten keskustella, siirtää rahaa, kuluttaa viihdettä ja lukea uutisia.

Suositellut

Uusimmat