Telegramin ekosysteemi jatkaa kehitystään mahdollistamalla sovellusten sisäiset ostokset
Telegram pyrkii luomaan ekosysteemin, jossa voi tehdä lähes mitä tahansa, kuten pelata, viestitellä ja lukea uutisia.
Max Lehtinen
08.6.2024

Telegram jatkaa sovellusekosysteeminsä edistämistä uudella Stars- eli Tähdet-valuutalla, jota voi käyttää “minisovellusten” sisäisiin ostoksiin, Telegramin toimitusjohtaja Pavel Durov kertoo uudessa postauksessaan

Uusi Telegram-valuutta on saatavilla sovelluksen sisäisen oston kautta iOS:llä ja Androidilla. Tähdillä voi ostaa digitaalisia tuotteita Telegramissa toimivissa minisovelluksissa, kuten Notcoinissa ja Hamster Kombatissa. 

Telegram aikoo Durovin mukaan tukea Starsilla ostettuja mainoksia kannustaakseen valuutan käyttöä. Kehittäjien tuloja syö tavallisesti 30 prosentin rojalti, jonka Apple ja Google tavanomaisesti heiltä perivät – ongelma, jossa Telegram on valmis auttamaan omaksi hyödykseen sovellusmainosten saralla.

Durov uskoo kehittämänsä viestisovelluksen muodostaman ekosysteemin nousevan kehittäjien keskuudessa alati suositummaksi. Telegramilla oli viime vuonna yli 800 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. 

”Viimeaikainen minisovellusbuumi on jo tehnyt Telegramista tärkeimmän kohteen uusien sovellusten lanseeraamiseen. Tähdet ja mainostuet nostavat tämän uudelle tasolle – ennennäkemättömälle tasolle sosiaalisen median historiassa”, Durov kirjoittaa postauksessaan. 

Kehittäjät eivät saa työstään suoraa korvausta esimerkiksi dollareissa, mutta he voivat nostaa saamansa Stars-rahat kryptovaluutta Toncoineina (TON), joita voi vaihtaa edelleen Telegramin Wallet- eli Lompakko-botin kautta muihin lohkoketjuun perustuviin kryptovaluuttoihin. 

Merkittävin Toncoineilla hankittava kryptovaluutta on Yhdysvaltain dollarin kurssia seuraava Tether, joka tunnetaan symbolilla USDT. Tether ei ole volatiili valuutta toisin kuin monet muut kryptovaluutat. 

Huhtikuussa julkistettu yhteistyö lohkoketjuun perustuvan Tetherin kanssa oli luonnollinen valinta yksityisyyteen keskittyvälle Telegramille. Sovelluksesta onkin tulossa olennainen osa krypto- ja lohkoketjuekosysteemiä.

Telegramin tavoitteena on laajentaa sen mainostarjontaa sekä maantieteellisesti että laadullisesti ja lopulta saavuttaa kannattavuus vuonna 2025.

Sovellukseen ollaan luomassa monipuolista kehittäjäyhteisöä, joiden ohjelmistojen avulla käyttäjä voi tehdä Telegramissa lähes mitä vaan: viestitellä, lukea uutisia, kääntää tekstejä, pelata ja maksaa laskuja. Telegram suunnittelee myös tuovansa alustalle tekoälyllä toimivia chatbotteja yrityskäyttäjien asiakaspalvelua varten.

Suositellut

Uusimmat