Tekoäly vauhdittaa kasvua – Nvidian arvo ylitti 1 000 miljardia
Nvidian arvo nousi toukokuun lopussa hetkellisesti yli biljoonan dollarin samalla lujittaen yrityksen asemaa nykyaikaisten komponenttien jättiläisenä.
Max Lehtinen
01.6.2023

Kalifornialaisen mikrosiruvalmistaja Nvidian markkina-arvo nousi toukokuun lopussa hetkellisesti yli 1 000 miljardin dollarin. Nvidia on nyt yhdeksäs yritys, joka on ylittänyt biljoonan rajapyykin. 

Nvidian markkina-arvo on ollut tänä vuonna räjähdysmäisellä lentoradalla 180 prosentin nousullaan. Yrityksen liikevaihto on kasvanut runsaasti tekoälyn lisääntymisen seurauksena.

Useat generatiivista tekoälyä käyttävät tietokoneet toimivat Nvidian valmistamilla tehokkailla grafiikkasuorittimilla (GPU). Etenkin huippuluokan tekoälyjä kehitetään Nvidian tuotteilla. 

Nvidia on kehittänyt paljon nykytekniikkaa teknologiayrityksille hyödynnettäviksi. Eräs uusi tuote on Avatar Cloud Engine  (ACE), jonka avulla tietokoneen hahmoista saadaan realistisempia ja vuorovaikuttavia pelejä voidaan pelata yhä enemmän puheen avulla. 

Nvidia ja Microsoft yrittävät myös parhaillaan kehittää maailman tehokkainta tekoälytietokonetta.

Muut biljoonan markkina-arvon rajan jossain vaiheessa ylittäneet yritykset ovat teknologiajätit Tesla, Meta, Amazon, Microsoft, Alphabet ja Apple sekä kaksi energiajättiä Saudi Aramco ja PetroChina.

Kuva: BoliviaInteligente 

Suositellut

Uusimmat