Tekoäly ei räjäyttänyt Bing-hakukoneen suosiota
Microsoft lisäsi noin vuosi sitten ChatGPT-tekoälyn osaksi Bing-hakukonetta. Mullistavaksi ennustettu muutos on lisännyt Bingin markkinaosuutta alle yhden prosenttiyksikön 3,4 prosenttiin.
IT Insider toimitus
18.1.2024

Aivan kaikkeen ei tekoälykään pysty. Näin voisi päätellä Micrsoftin Bing-hakukoneen suosiosta. Viime helmikuussa Bing sai kylkeensä ChatGPT-tekoälyn ja markkinoilla ennustettiin, että Bingin suosio lähtee huimaan kasvuun sen 2-3 prosentin markkinaosuudesta. Markkinaa hallitsevan Googlen epäiltiin jääneen hakukonemaailman pariin ja tekoälyn vallankumous muuttaisi valtasuhteita merkittävästi.

Bingin suosio on kasvanut, mutta aivan järisyttäviin mullistuksiin se ei ole pystynyt, kertoo Bloomberg. StatCounterin tilastojen mukaan Bingin markkinaosuus on kasvanut 3,4 prosenttiin, alle prosenttiyksikön viime vuoden tilanteesta. Google jatkaa markkinaykkösenä 91,6 prosentin osuudella.

Tekoälychatin käyttö Bingin kautta on kasvanut ja Micrsoft onkin tuonut sinne paljon uusia ominaisuuksia. Mutta tekoäly ei ole parantanut Bingin kykyjä toimia hakukoneena. Siinä se on ollut aina pahasti Googlen varjossa.

Suositellut

Uusimmat