Teknologiajätit irtisanovat pitkästä aikaa
Talouden näyttäessä epävarmalta maailman suurimmat teknologiayritykset leikkaavat kuluja. Isoilta näyttävät irtisanomisluvut ovat pyöreästi viime vuoden henkilöstölisäysten verran.
Mikko Torikka
25.1.2023

Yhdysvaltain teknologiajätit ovat ilmoittaneet pitkästä aikaa irtisanomisista. Yhtiöt ovat olleet vuosia pelkästään aktiivisella palkkauslinjalla. Erityisesti koronavuosina Microsoft, Meta, Amazon, Salesforce ja Googlen emoyhtiö Alphabet ovat kasvaneet voimakkaasti.

Nyt kaikki noista yhtiöistä ovat ilmoittaneet isoista noin kymmenen tuhannen henkilön irtisanomista. Kun taloudellinen tilanne näyttää epävarmalta, amerikkalaiset teknologiajätit ovat nopeita leikkaamaan kuluja.

Lue lisää:

Irtisanomiset ovat ikäviä kaikille, joita ne koskevat. Toisaalta nyt ilmoitetut leikkaukset ovat suuruusluokaltaan samoja kuin yhtiöiden työntekijämäärän kasvu pelkästään viime vuonna.

Uutisten perusteella leikkaukset eivät ole juustohöylämallisia, vaan yhtiöt lopettavat kannattamattomia projekteja. Esimerkiksi Microsoft irtisanoo ja lopettaa Hololens-virtuaalisilmikkonsa, AltspaceVR-virtuaalimaailmansa ja muita lisätyn todellisuuden hankkeita.

Google puolestaan irtisanoo uutisten mukaan ison osan yhtiön sisäisestä startupkiihdyttämö Area 120:stä.

Suositellut

Uusimmat