Taloustilanne tekee teknologiayrityksistä varovaisia – myös Microsoft irtisanoo mailmalla
Suuret teknologiayritykset ovat hidastaneet tai jopa lopettaneet rekrytoinnit toistaiseksi. Microsoftin irtisanomiset ovat kokonaisuuteen verrattuna pieniä, alle tuhat yli 180 000 työntekijästä.
IT Insider toimitus
19.10.2022

Epävarma taloustilanne on saanut myös teknologiayritykset varovaisiksi. Useat suuret yritykset ovat hidastaneet selvästi rekrytointitahtiaan tai jopa pysäyttäneet ne toistaiseksi. Myös irtisanomisia odotetaan laajasti.

Ainakin Microsoft on aloittanut toiminnan tehostamisen myös irtisanomisilla. Uutispalvelu Axiosin saamien tietojen mukaan Microsoft irtisanoo eri puolilla yhtiön toimintoja. Kokonaismäärä on varsin pieni, alle tuhat yhteensä yli 180 000 työntekijästä.

Irtisanomiset eivät Axiosin mukaan liity mihinkään yksittäiseen projektiin. Leikkaukset kohdistuvat eri puolille maailmaa, eri tiimeihin ja eri asemassa organisaatiossa oleviin työntekijöihin.

Muun muassa Snap, Meta ja Flipboard ovat ilmoittaneet jo aikaisemmin kulukurista yrityksissä.

Meta ilmoitti syyskuun lopussa, että se lopettaa rekrytoinnit toistaiseksi. Lisäksi yritys yrittää säästää muun muassa jättämällä korvausrekrytoinnit tekemättä, siirtämällä ihmisiä uusiin tehtäviin ja ohjaamalla alisuoriutuvia henkilöitä ulos yhtiöstä, kertoo Bloombergin toimittaja Kurt Wagner.

Kuva Workperch Unsplash

Suositellut

Uusimmat