Operaattori T-Mobile joutui massiivisen tietovuodon uhriksi
Hakkeriryhmä väittää saaneensa 100 miljoonan Yhdysvaltain T-Mobilen asiakkaan tiedot haltuunsa.
Mikko Torikka
16.8.2021

Matkapuhelinoperaattori T-Mobile USA on joutunut tietomurron uhriksi. Hakkerit väittävät, varastaneensa jopa 100 miljoonan yhtiön asiakkaan tiedot. Ne ovat jo myynnissä pimeässä verkossa.

Myyjän mukaan tietojen joukossa on sosiaaliturvatunnuksia, puhelinnumeroita, nimiä, osoitteita, IMEI-numeroita ja ajokorttitietoja. Asiasta ensimmäisenä kertonut ja esimerkkejä datasta nähnyt Motherboard raportoi, että myyjällä on selvästi hallussa ajankohtaista asiakasdataa T-Mobilelta.

Motherboardin mukaan myyjä haluaisi noin 30 miljoonan sosiaaliturvatunnuksen ja ajokorttien tiedoista 6 bitcoinia eli nykykurssilla noin 242 000 euroa. Muut tiedot ovat tällä hetkellä myynnissä yksityisesti.

Myyjän mukaan he pääsivät tietoihin käsiksi usean Yhdysvaltain T-Mobilen palvelimen kautta. Tällä hetkellä näyttää, että T-Mobile on löytänyt aukot ja potkaissut murtautujat ulos. Data on kuitenkin ladattu jo palvelimilta, joten se on edelleen myynnissä.

T-Mobile vahvistaa tietomurron, mutta ei vielä ota kantaa vuodettujen tietojen sisältöön. Yhtiö kertoo selvittävänsä asiaa kiireellisesti. ”Emme voi vahvistaa vuodettujen tietojen lukumäärää tai muiden tekemiä väitteitä ennen kuin tutkimuksemme ovat valmiita.”

Kuva: Markus Spiske on Unsplash

Suositellut

Uusimmat