Spotify nostaa hintoja ja tuo uusia tilausmalleja
Alkuvaiheessa suoratoistopalvelu nostaa hintoja viidessä maassa 1-2 dollarilla. Muut alueet seuraavat todennäköisesti perässä. Lisäksi tarjolle tulee uusi tilausmalli, johon eivät kuulu äänikirjat.
IT Insider toimitus
03.4.2024

Musiikki- podcast- ja äänikirjapalvelu Spotify nostaa hintoja viidellä markkinallaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Joukossa ovat muun muassa Iso-Britannia, Pakistan ja Australia. Bloombergin lähteiden mukaan hinta nousee myös Spotifyn suurimmalla markkina-alueella Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuonna.

Tällä kertaa hinnat nousevat 1-2 dollaria kuukaudessa. Korotus on jo toinen vuoden sisällä. Edellinen korotus ei vaikuttanut asiakasmäärään negatiivisesti. Sen sijaan palvelu koki viime vuonna suurimman käyttäjäkasvunsa.

Hintojen korotuksen taustalla on Spotifyn palveluunsa tuomien äänikirjojen lisäkustannukset. Palvelu tarjoaa osalla markkinoistaan käyttäjille 15 tuntia kuussa äänikirjoja. Toistaiseksi äänikirjat eivät ole tuoneet lisää liikevaihtoa käyttäjiltä, mutta nyt hinnankorotusten jälkeen tilanne muuttuu.

Lisäksi Spotify suunnittelee joukkoa uusia tilausmalleja. Yksi vaihtoehto on edullisempi tilaushinta, mikä ei sisällä lainkaan äänikirjoja. Tämän mallin käyttäjille äänikirjat on saatavana lisämaksulla. Toinen uusi tilausmalli on korkeampaa äänenlaatua tarjoava kalliimpi kuukausitilaus.

Suositellut

Uusimmat