Sony julkaisee kannettavan pelikonsolin kuluvana vuonna – myyntihinta 220 euroa
Sonyn ensimmäinen kannettava pelilaite ei kuitenkaan toimi itsenäisesti, sillä se vaatii jatkuvan etäyhteyden PlayStation 5 -pelikonsoliin.
Max Lehtinen
26.8.2023

Sony julkaisee tämän vuoden loppuun mennessä PlayStation-sarjaan kuuluvan kannettavan pelikonsolin nimeltä PlayStation Portal (aiemmin Project Q), yrityksen vanhempi varatoimitusjohtaja Hideaki Nishino kertoo blogipostauksessaan

Kannettava laite striimaa pelejä käyttäjän omalta PlayStation 5 -konsolilta Wi-Fi-yhteyden avulla. Suositun peliverkkosivusto IGN:n toimittaja Bo Mooren tuotearvostelun mukaan laitetta käyttäessä ei huomaa etäyhteydestä aiheutuvaa viivettä. 

Pelien on oltava pelattavissa klassisella DualSense-ohjaimella. 

Pelien pelaaminen konsolilla vastaa suurilta osin kyseisen standardiohjaimen käyttöä. Tuttu ohjain on vain jaettu kahtia näytön eri puolille. 

Sulavan pelikokemuksen varmistamiseksi Portal-laitteelle suositellaan internetyhteyttä, jonka nopeus on noin 15 mebabittiä sekunnissa (Mbps). 

Yhdysvalloissa 200 dollarin myyntihinnalla julkaistavassa konsolissa on kahdeksan tuuman LCD-näyttö, joka toimii 1080 pikselin resoluutiolla ja toistaa 60 kuvaa sekunnissa. Suomessa suositeltu myyntihinta on Sonyn mukaan 220 euroa. 

Sony on testannut pilvipalvelun kautta suoratoistettavia pelejä PlayStation 5:llä jo ainakin parin kuukauden ajan, mutta yrityksen mukaan uusi kannettava konsoli ei ole yhteensopiva pilvistriimauksen kanssa. 

Laite ei tue myöskään Bluetoothia, vaan Sony on päätynyt käyttämään Portal-laitteissaan omaa PlayStation Link -teknologiaansa. Portalissa on kuitenkin myös 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.

Portalin kanssa yhteensopivat Pulse-sarjan kuulokkeet ovat Sonyn mukaan poikkeuksellisen korkeatasoista teknologiaa. Niissä käytetään muun muassa tekoälyä äänenvaimennukseen. 

CNET:n mukaan Sonyn tavoite akun kestolle on lähellä DualSense-ohjaimen kestoa eli lähellä 7 ja 9 tuntia. 

Kuva: Sony

Suositellut

Uusimmat