Solteq myy liiketoimintojaan Azetsille
Solteq luopuu Microsoft Dynamics 365 Business Central ja LS Retail -toiminnanohjausratkaisujen liiketoiminnoista. Azets maksaa liiketoiminnoista enintään 20 miljoonaa euroa.
Mikko Torikka
17.4.2023

Solteq luopuu Microsoft Dynamics 365 Business Central ja LS Retail -toiminnanohjausratkaisujen liiketoiminnoista. Azets maksaa liiketoiminnoista enintään 20 miljoonaa euroa.

Ohjelmistoratkaisuja ja asiantuntijapalveluita tarjoava Solteq myy Microsoft Dynamics 365 Business Central ja LS Retail -toiminnanohjausratkaisujen liiketoiminnot Azets Insghtsille.

Kauppahinta on enintään 20 miljoonaa euroa. Siihen kuuluu 15 miljoonan kiinteä osuus, josta vähennetään nettokäyttöpääoma. Loppu kauppasummasta määräytyy sen mukaan, miten myytävien liiketoimintojen liikevaihto kehittyy.

Solteqin myymien liiketoimintojen liikevaihto oli viime vuonna 11,2 miljoonaa euroa ja ne tekivät 1,5 miljoonaa liikevoittoa.

Solteqin toimitusjohtaja Aarne Aktanin mukaan yhtiö keskittyy entistä vahvemmin energiasektorin, kaupan alan ja digitaalisen kaupankäynnin valittuihin ratkaisuihin ja asiantuntijapalveluihin. Samalla kauppa vähentää yhtiön velkaantuneisuutta.

”Tämä on looginen jatkumo aiemmin toteuttamillemme yrityskaupoille. Azets on luonteva valinta Microsoft Dynamics 365 Business Central ja LS Retail -liiketoiminnan jatkajaksi ja tarjoaa erinomaisen kasvualustan siirtyvälle liiketoiminnalle ja asiantuntijoillemme.”

Azets tarjoaa talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja. Yhtiön liikevaihto kesäkuussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli 68,7 miljoonaa euroa.

Liiketoimintakaupan myötä Azetsille siirtyy noin 60 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa työskentelevää asiantuntijaa.

“Teknologiastrategiamme perustuu markkinoiden parhaiden kolmansien osapuolten tuotteiden yhdistämiseen korkeatasoiseen käyttöönotto- ja prosessiosaamiseen sekä automaatiokyvykkyyteen. Nyt ostetun liiketoiminnan Microsoft Business Central ja LS Retail -osaaminen auttaa meitä saavuttamaan merkittävän aseman Business Central -pohjaisten ratkaisujen ja palveluiden toimittajana kansainvälisesti. Samalla liiketoimintakauppa luo meille kasvumahdollisuuksia sekä paikallisten että kansainvälisten asiakkaidemme kautta ympäri Eurooppaa”, sanoo Azets Insightin toimitusjohtaja Ulla Nikkanen.

Suositellut

Uusimmat