Snapchat karsii rönsyjä ja irtisanoo
Nuorten suosikkisovellus Snapchatin takana oleva yhtiö Snap keskittyy yhteisön ja liikevaihdon kasvattamiseen. Samalla yhtiö luopuu monista kehityshankkeista ja irtisanoo viidenneksen työvoimastaan.
IT Insider toimitus
05.9.2022

Nuorison suosikkisovellus Snapchat luopuu monista kehityshankkeista, joille se ei näe käyttöä lähitulevaisuudessa. Palvelun takana oleva Snap kertoi viime viikolla, että se tavoittelee säästöjä irtisanomalla 20 prosenttia henkilöstöstään ja lopettamalla kaikki rönsyiksi laskettavat projektit. 

Yhtiön toimitusjohtaja Evan Spiegel kertoi, että yhtiö keskittyy jatkossa kolmeen asiaan: yhteisön kasvattamiseen, liikevaihdon kasvuun ja laajennettuun todellisuuteen.

Snap on luopumassa muun muassa web3-tuotteiden kehityksestä. Yhtiön web3-tutkimusjohtaja Jake Sheinman kertoi Twitterissä, että Snap ei näe web3:n olevan osa yhtiön tulevaisuutta.

Web3 on metaversen ohella yksi tämän hetken suurimmista hypetermeistä. Sillä tarkoitetaan uudenlaista hajautettua verkkoa, joka hyödyntää lohjoketjuja, kryptoja ja NFT:tä. Tarkoituksena olisi tuoda valta suurilta alustayhtiöiltä takaisin käyttäjille.

Muita Snapin karsimia projekteja ovat muun muassa Snap Originals -lyhytohjelmat, sovelluksen sisäiset pelit ja dronekamera Pixy, jota yhtiö on kehittänyt vuodesta 2017.

Lue lisää:

Kuva Souvik Banerjee Unsplash

Suositellut

Uusimmat