Siruvalmistajat sitoutuvat ilmastotavoitteisiin
Intel, Samsung, Micron, AMD ja yhteensä yli 60 siruvalmistajaa perustivat Semiconductor Climate Consortiumin, minkä tavoitteena on vähentää puolijohteiden suunnittelun ja valmistuksen kasvihuonepäästöjä niin, että ne ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa.
IT Insider toimitus
08.11.2022

Merkittävät puolijohdevalmistajat ovat perustaneet yhdessä sirujen valmistamiseen liittyvien kasvihuonepäästöjen vähentämiseen sitoutuneen yhteenliittymän, Semiconductor Climate Consortiumin.

Perustajina ovat muun muassa isojen sirutehtaiden omistajia, kuten Intel, Micron, Samsung, TSMC, SK Hynix ja Global Foundries. Mutta mukana on myös yhtiöitä, joilla ei ole omia sirutehtaita, kuten AMD, Google ja Microsoft.

Perustajajäsenissä on yli 60 yritystä. Mukana on myös teollisuuden laitetoimittajia, kemikaaliyhtiöitä sekä pakkausteknologiayrityksiä. Perustajajäsenet ovat sitoutuneet Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin, jossa ilmaston globaali lämpeneminen yritetään pitää alle 1,5 celsiusasteessa.

SCC:n seuraaviin toimiin kuuluu hallinto-organisaation pystyttäminen. Sen jälkeen SCC määrittelee yleiset tavoitteensa ja toimintatavat, joilla hiilidioksidipäästöjäkin saadaan pienemmiksi.

Suositellut

Uusimmat