Sirupula ei pysäyttänyt pc-myyntiä – viime vuosi oli paras aikoihin
PC ei ole vieläkään kuollut. Tietokoneiden myynti kasvoi viime vuonna 15 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi oli paras 2012 jälkeen.
IT Insider toimitus
14.1.2022

Tietokoneiden kysyntä ja myynti jatkavat huipputasolla. Vaikka monilla aloilla on valitettu sirupulaa viime vuoden aikana, tietokoneita myytiin viime vuonna eniten vuoden 2012 jälkeen. Kasvua oli 15 prosenttia vuodesta 2020 ja 27 prosenttia vuodesta 2019, kertoo tutkimusyhtiö Canalys. https://canalys.com/newsroom/global-pc-market-Q4-2021 Kokonaisuudessaan maailmanlaajuisesti myytiin viime vuonna 341 miljoonaa tietokonetta

Canalysin analyytikko Ishan Duttin mukaan kotitalouksiin hankitaan nykyisin useampia koneita. Hänen mukaansa pandemia-aikaan selvästi aikaisempaa suurempi osa koneista hankittiin olemassaolevien rinnalle, ei korvikkeeksi.

“Kaksinumeroiset kasvuluvut komponenttipulan vallitessa osoittaa, että kysyntä on tällä hetkellä todella vahvaa”, Dutt sanoo yhtiön tiedotteessa.

Kolmen kärki markkinoilla oli Lenovo, HP ja Dell. Niiden markkinaosuus oli yhteensä 63,3 prosenttia. Kärkipaikkaa pitävällä Lenovolla on 24,1 prosentin markkinaosuus.

Viime vuoden suurimmat kasvajat olivat markkinanelonen Apple ja viidentenä ollut Acer 28,3 prosentin ja 21,8 prosentin kasvuilla.

Canalysin pääanalyytikko Rushabh Doshi arvioi, että vuosi 2022 tuo joitakin muutoksia markkinaan.

“Vuonna 2022 liiikevaihdon kasvu tulee premium-tietokoneista, monitoreista, lisävarusteista ja muista tuotteista, jotka mahdollistavat tuottavan paikkariippumattoman työskentelyn ja yhteistyön”, Doshi arvioi.

Kuva: Lenovon CES 2022 -tapahtumassa julkaisema ThinkBook Plus Gen 3

Suositellut

Uusimmat